AKTUELNO

Oko 1.000 mališana iz beogradskih vrtića slabijeg materijalnog stanja, dobilo je danas paketiće u okviru tradicionalne humanitarne akcije "Novogodišnja kutija".

Za njih je u Centru "Sava" priređena i predstava "Novogodišnja kvizovizija" koju je otvorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, uz poruku da će nadležni učiniti sve da im stvore što bolje uslove u vrtićima, a da je na njima samo da nastave da budu dobri kao što su bili.

- Deda Mraz nam je javio da ste ove godine bili jako dobri, je li tako? Da ste slušali vaspitačice, družili se sa drugarima, delili igračke... Zato smo vam i pripremili brojna iznenađenja... A sada, neka se otvori naša Novogodišnja kutija - rekao je Radojičić.

Foto: Tanjug

On je istakao da je sistem predškolskih ustanova, mališani koji borave u njima, njihovi roditelji i vaspitači, prioritet Grada i da će tako biti i naredne godine.

Radojičić je podsetio da se humanitarna akcija održava 10. godinu i da je do sada podeljeno oko 15.000 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

Foto: Tanjug

Podelu paketića organizuje Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, uz partnere, Credit Agricol banku i kompaniju Metro. Prema rečima gradskog sekretara Slavka Gaka, ta manifestacija godinama pokazuje da nijedno dete u Beogradu ne sme da bude zaboravljeno.

Foto: Tanjug

- To smo učinili i ove godine i gledaćemo da u svakoj narednoj ovaj projekat unapredimo, da još više društveno odgovornih kompanija uključimo i da svi zajedno, na neki način, pošaljemo poruku da su sva deca u Beogradu ravnopravna - rekao je Gak.

#Zoran Radojičić

#deca

#paketići

'