AKTUELNO

Stanica Aćimović je majka, domaćica, ali i jedina žena drvoseča u Zapadnoj Srbiji. Kaže da je posao koji obavlja jako težak, pa ga stoga i jako malo žena radi.

- Težak je život i težak je posao na selu. Retko koja žena uspeva da radi ovaj posao, a ja ga radim od 1996. godine - kaže Aćimovićeva.

Na posao ju je, kaže, primorala muka. Nakon smrti svekra, ona i njen muž morali su da pronađu način da izvedu decu na pravi put, a samo bavljenje poljoprivredom nije bilo dovoljno.

Posao je učila od muža i, kako kaže, "očima je krala zanat".

Motorna testera, kaže, ima oko šest kilograma bez goriva. Prvi put ju je podigla sa 15 godina, kada se i udala.

Foto: TV Pink Printscreen

- "Sedmicu" sam tada prvi put stavila na rame i činilo mi se da posao nije težak, ali vremenom sam shvatila da jeste. Treba voditi računa i o sebi i o onome ko je pored tebe. Moraš mnogo da vodiš računa. S obzirom na okolnosti na selu, ukoliko se dogodi da pokvariš mašinu slučajno, sve pare moraš da daš za popravku - rekla je Stanica.

Kako kaže, sve poslove radi, i na njivi i u šumi.

- Kada mi muž nije tu, moj sin od 18 godina i ja, uspevali smo da dnevno isečemo oko 25, 30 kubika drva. Kad čovek nauči da radi i kada ima želju i volju da radi, tada nema umora - rekla je Slavica.

Foto: TV Pink Printscreen

Naglašava Slavica, najbitnije je da su mašine ispravne i da rade.

- Ja se svog posla ne stidim, neki muškarci se vuku i rastežu, ali mene svi znaju u tom kraju. Jedina mi je želja da dođem do neke bolje mašine, na prvom mestu traktora, ali i generalno bolje mehanizacije - rekla je ona.

#Majka

#Novo jutro

#drvoseča

#Žena

'