AKTUELNO

Obaveštenja o skrinšotovima poruka neki korisnici su protumačili da važe za sve vrste objava.

Društvenim medijima se širi glasina da će Instagram svak puta kada snimite ekran u okviru njihove aplikacije dok pregledavate nečije fotografije tu osobu obavestiti o tome.

To jednostavno nije prava istina. Ono što je istina je da će Instagram obavestiti drugog korisnika u slučaju da ste napravili printskrin njegove privremene foto ili video poruke koju vam je direktno poslao.

Instagram je nedavno najavio uvođenje mogućnosti slanja privremenih poruka - po uzoru na Snepčet. Neki korisnici su obaveštenja o skrinšotovima tih poruka pogrešno protumačili i pomislili da to važi za sve vrste objava na Instagramu.

- Nakon što snimite fotografiju ili video, kliknite na strelicu kako biste ih poslali privatno. Možete ih poslati pojedincu, grupi ili istovremeno. Pošaljite šta god želite, od internih štoseva do najgorih selfija. Međutim, za razliku od drugih direktnih poruka, ove fotografije i video poruke će nestati iz inboksa vaših prijatelja nakon što ih pogledaju. Videćete ako su ih pogledali dva puta ili ako su napravili printskrin poruke - napisali su iz Instagrama.

S. P.

#Instagram

'