AKTUELNO

Voleo je da peva o ženama!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, poginuo je u Nemačkoj u blizini grada Bilefelda i to baš u trenutku kada se vraćao sa nastupa. Generacijama koje dolaze u amanet je ostavio nebrojano mnogo hitova, a njegove pesme pevale su se i kada se slavilo i kada se tugovalo.

Foto: Pink.rs

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a prvu pesmu "Dajte mi utjehu" snimio je sa samo 18 godina, od tog momenta ne prestaje da niže muzičke uspehe. Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba" prema oceni muzičkih kritičara, jedne su od najboljih narodnih pesama ikada otpevanih. Šaban se 1981. godine pojavljuje u filmu "Sok od šljiva". U svojoj karijeri ukupno je snimi 22 singl ploče i više od 30 albuma.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pevao je o sreći, tugi, ljubavi, ali i ženama, a neke od njih u njegovom životu imale su posebnu ulogu, poput njegove supruge Gordane kojoj je i posvetio jedan od njegovih najvećih hitova ''Gordana''.

Pesmu "Sanela", koju je snimio još na početku svoje karijere posvetio je svojoj najstarijoj ćerki Saneli.

Šaban je pevao i o Marini, Cveti, Snežani, Marijani, Bojani...

PROČITAJTE JOŠ: DA SE NAJEŽIŠ! UMESTO SVADBE SAHRANA: Šaban za tri meseca trebalo da oženi sina Mihajla! A sada njega spremaju za večni počinak!

Autor: M. Stanković

#pevač

#Šaban Šaulić

'