AKTUELNO

Posetila sam je pre tri dana, ali nažalost, već tada nije bila svesna, rekla je makedonska pevačica.

Velika, ne samo makendonska, već i balkanska zvezda Esma Redžepova, preminula je 11. decembra u Skoplju, a ova tužna vest šokirala je njenu porodicu, prijatelje, saradnike ali i poštovaoce njenog lika i dela.

Foto: Printscreen Youtube

Jedna od njenih bliskih prijateljica, ali i kuma Kaliopi Bukle, otkrila je detalje iz njenog privatnog života. Esmina smrt mnogo ju je rastužila i dalje ne može da je poveruje da je nema.

Ona je bila moja kuma na venčanju sa Vasilom Zafirčevim. Bilo je mnogo predivnih trenutaka sa Esmom i sve ih nosim u srcu. Esma je slavila život na svoj način, kroz pesmu, porodicu, prijateljstvo, svoj narod je veličala i bila uz njega. Ja sam mislila da će ona zauvek živeti. Bila sam iznenađena kada sam čula da je bolesna. Posetila sam je pre tri dana, ali nažalost, već tada nije bila svesna. Srećna sam što sam je poznavala - rekla je makedonska pevačica za Pulsonline.rs.

Kraljica romske muzike je preminula posle kraće i teške bolesti, a iza sebe je ostavila brojne pesme i više od 12.000 koncerata širom sveta.

Ostaće upamćena i po tome što je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama, a sa suprugom je usvojila četrdesetsedmoro dece.

Foto: Printscreen Youtube

Autor: M. Đurović

#Esma Redžepova

#Kaliopi Bukle

#Smrt

#pevačica

'