AKTUELNO

Rekonstrukcijom su utvrđeni svi detalji ubistva popularne pop pevačice.

Ni šest godina nakon tragičnog ubistva pevačice Ksenije Pajčin interesovanje javnosti za detalje ovog slučaja ne jenjava. Nju je u utorak, 16. marta 2010. godine u njenom stanu na Voždovcu usmrtio tadašnji dečko Filip Kapisoda koji je nakon toga oduzeo sebi život.

Foto: Pink.rs

Kako su ubrzo nakon ubistva otkrili izvori bliski istrazi, Filip je, nakon što je usmrtio Kseniju na samom izlazu iz stana, pucao sebi u usta. Spekulisalo se o tome da su se svakodnevno svađali, a da je nakon kobnog sukoba Ksenija obukla jaknu i krenula iz stana, ali ju je Filip ubio na vratima.

Foto: Promo

Do zaključka da je ubistvu prethodila žestoka svađa došli su i pripadnici policije koji su detalje otkrili rekonstrukcijom.

Ksenija je imala na sebi jaknu, znači da je bila spremna za izlazak. To što smo telo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i farmerkama, što znači da nisu zajedno nameravali da izađu. Očigledno je da je pokušao da je zaustavi, a kada nije uspeo da je spreči u toj nameri, ispalio joj je metak u glavu - rekao je izvor, dodavši da je oružje u stan doneo Filip, ali da za njegovo korišćenje nije imao dozvolu.

Foto: Pink.rs

I komšije slušale njihove svađe

U prilog pričama da je odnos dvoje ljubavnika išao od ljubavi do mržnje koja je, nažalost, preovladavala, govore i svedočenja Ksenijinih komšija u njenoj zgradi u Nikšićkoj ulici na Voždovcu.

U utorak oko 17 časova komšija koji živi preko puta čuo je vrisku i ciku iz Ksenijinog stana, a nešto kasnije Ksenijin pas Milisav počeo je neobično da laje. On je to kuče dobro poznavao jer ga je čuvao uvek kada su one odlazile na odmor i znao je kako pas reaguje u različitim situacijama. Pozvonio je na vrata, ali mu niko nije otvarao, a pas je i dalje lajao. Čovek nije hteo da se meša u privatne stvari komšija, pa se povukao. Ipak, pozvao je Ksenijinu majku Ljubicu, koja je odmah došla. Kada je ušla, videla je Ksenijino i Filipovo beživotno telo u lokvi krvi - rekla je komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Autor: D. Tanasijević

#Filip Kapisoda

#Ksenija Pajčin

#Smrt

#Tragedija

#Ubistvo

#pevačica

'