AKTUELNO

Pred novu epizodu kviza "Ko je na vrhu" Katarina Šišmanović otkriva šta možemo da očekujemo!

Katarina Šišmanović jedno je od najomiljenijih TV lica, a kada je odlučila da napravi pauzu i povuče se sa malih ekrana, mnogi su bili razočarani. Ipak, jedinstveni projekat televizije Pink, kakav još nije viđen u svetu, kviz "Ko je na vrhu", naterao je ovu lepu voditeljku da se vrati sa pauze i uplovi u nešto novo i za nju potpuno drugačije.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Katarina nam je, pred sutrašnje emitovanje nove epizode, otkrila da li joj je nedostajao rad na televiziji i zašto je baš zbog kviza "Ko je na vrhu" odlučila da se vrati na male ekrane:

- Kada sam u junu 2016. godine prestala da radim “Sve za ljubav”, zaista mi je bio potreban odmor. Nakon 10 godina konstantnog rada na terenu i u studiju, bila mi je neophodna pauza, ali i promena. Tempo kojim se snimala emisija “Sve za ljubav” je meni postao naporan, jer nije ni lako ni jednostavno danima biti na putu. Za tih 10 godina snimila sam preko 500 epizoda, a u svakoj je bilo ili 2 ili 3 priloga. Iskreno, mislila sam da će ta pauza trajati samo tokom tog leta. Međutim, shvatila sam da mi je potrebno još vremena. Dobila sam još nekoliko ponuda u međuvremenu, ali je kviz “Ko je na vrhu” došao u pravom trenutku. Od prošlog leta sam već počela da osećam nostalgiju za televizijom, za adrenalinom koji izaziva ovaj posao, za onom pozitivnom tremom kada se kamere uključe, za onim osećajem ispunjenosti kada se emisija snimi i kada znam da je nešto dobro urađeno. Kviz “Ko je na vrhu” je potpuno nov i do sada neviđeni format na našim televizijama i zbog toga mi je bio još veći izazov da ga radim. Ovog puta, sarađujem direktno sa TV Pink i drago mi je zbog toga - kaže Katarina.

Ono što je mnoge obradovalo jeste što ponovo gledaju Milana Kalinića i nju kao voditeljski duo, a Katarina nam je ispričala kako se osećala kad su njih dvoje ponovo stali pred kamere:

- Za mene je bio potpuno isti osećaj kada smo ponovo ušli u studio. Kao da nije ni bilo pauze. Sada radimo drugačiji format. Milan je uvek bio šarmantan, duhovit, spontan, zabavan i vremenom je postao još bolji u svom poslu tako da sam baš srećna što smo opet zajedno pred kamerama - iskrena je lepa voditeljka.

Foto: Miloš Rafailović

S obzirom na to da je publika zna iz emisije "Sve za ljubav", ona je napravila paralelu između nje i kviza "Ko je na vrhu", koji su potpuno različiti formati:

- Potpuno su različiti formati, to je tačno. Meni je drago zbog toga jer ću sada imati šansu da pokažem i svoju drugu stranu. S obzirom na teme kojima smo se bavili u emisiji “Sve za ljubav”, nije tu bilo mnogo prostora za smeh, zabavu, šalu. Mene su svi doživeli kao ozbiljnu osobu, nekoga ko je suzdržan i na tome sam izgradila svoj imidž u javnosti. Često su me pitali i zašto se ne smejem u emisijama. Ne kažem da smeh nije poželjan, ali nekada nije bilo mesta za smeh. Kada je bilo, kao u određenim segmentima emisije, gde smo se bavili nekim odnosima koji dozvoljavaju šalu i duhovitost, ja sam se trudila da to tako i bude. Međutim, takvih trenutaka je bilo mnogo manje naspram ovih drugih koji su podrazumevali teške životne priče. Uvek sam saosećala sa ljudima sa kojima sam radila i često njihove probleme i priče nosila sa sobom kada odem kući i razmišljala o tome. Sada će biti mnogo više povoda i razloga za smeh, ali sigurna sam da ću i mnogo toga naučiti pošto kviz ima i edukativni karakter. Potpuno je drugačiji format i zbog toga sam i želela da ga radim. Nikada ne bežim od izazova, a kviz “Ko je na vrhu” za mene jeste izazov jer posle 10 godina ulazim u nešto potpuno novo - kaže Katarina.

Za kraj nam je otkrila šta je to što gledaoci mogu da očekuju od kviza "Ko je na vrhu" i dodala da nas očekuju iznenađenja:

- S obzirom na to da je emitovana tek jedna epizoda, ne bih da otkrivam šta se sve dešavalo, neka to bude iznenađenje, ali mogu da kažem da će u svakoj emisiji biti mnogo šala i na moj i na Milanov račun. Bilo je i anegdota sa poznatim ličnostima i grešili su često na pitanjima za koja sigurno znaju odgovor, ali u liftu koji ide do 10 metara visine i kada nemaju mnogo vremena da razmišljaju, često može da se pogreši zbog treme i adrenalina i to je, po meni, veoma simpatično. U svakom slučaju, novac ide u humanitarne svrhe, tako da suština i jeste da se dobro zabavimo i nekome pomognemo. Mnoge naše poznate ličnosti se plaše visine, a imaćete priliku da vidite i ko najviše. Poenta je da se gledaoci zabave i da na sve zaborave gledajući naš kviz. Mislim da smo u tome uspeli - zaključila je Katarina.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Prva epizoda kviza "Ko je na vrhu" oduševila je gledaoce, a sutra, 8. marta, od 22 časa, na televiziji Pink očekuje nas nova, kada će pravilo da je do vrha lako doći a teško na njemu opstati proveriti voditeljka Rada Radenović, pevačica Maja Berović i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević.

Autor: N. Vujčić

#Katarina Šišmanović

'