AKTUELNO

Poznata glumica je rekla kako gledaoci ne mogu ni da pretpostave šta stoji iza finalnog proizvoda koji gledaju na televiziji.

Ambiciozna vikend-serija Radoša Bajića, "Šifra Despot", počeće sa emitovanjem 16. februara od 21 čas na TV Pink, a ekipa je nakon pauze zbog novogodišnjih praznika nastavila sa snimanjem.

S obzirom na to da se serija snima na brojnim lokacijama širom Srbije, ali i regiona, ne čudi što nas je ekipa nakon Beograda i Iriga, ovog puta ugostila u Vrnjačkoj Banji gde se trenutno snimaju nove epizode.

Foto: Srđan Stevanović

Poznata srpska glumica Tamara Krcunović tumači jednu od glavnih uloga u seriji, Despotovu devojku Milenu, i zajedno sa Đorđem Markovićem, Radoslavom Milenkovićem, Brankom Šelić i Ljiljanom Stjepanović, čini glavnu postavku serije.

Foto: Promo

Sa Tamarom smo u pauzi snimanja imali priliku da porazgovaramo o njenoj ulozi, radu na TV seriji, ali i saradnji sa rediteljima Radošem Bajićem i Dejanom Zečevićem.

Na samom početku, Tamara je ispričala kakav je lik Milene, kao i kakav je njen odnos sa Despotom.

Milena je veoma zanimljiv lik. Ona je izgubila roditelje, što je velika trauma, i teško se nosi sa tim, puna je nekog besa. Ali ima strica i strinu iz Knina, i biće veoma interesantno gledati njihov odnos prema Mileni, prema Despotu i njegovim roditeljima. Ni Milena nije sazrela, tako da možemo da kažemo da će jedno drugome pomoći da dostignu tu emotivnu zrelost. Pošto snimanje i dalje traje, i još epizoda treba da se napiše, mi i dalje ne znamo kuda će ti naši likovi ići i kako će se razvijati ti odnosi. Mislim da svaki ljubavni odnos zahteva velike kompromise, a ovde je zanimljivo što gledamo jedan ljubavni par, koji prolazeći kroz neke teške, ali i lepe trenutke, mora da preskoči prepreke i da dostigne neku zrelost ili da se rastane. Tako da ne znam šta će se sa njima desiti - rekla je glumica.

Foto: Promo

S obzirom na to da je na seriji angažovano više od 150 glumaca, Tamara kaže da to zaista oplemenjuje njenu profesiju.

Ima dosta ljudi sa kojima nisam do sada sarađivala, kao što su Radoš Bajić i Branka Šelić, sa Raletom Milenkovićem i Đorđem Markovićem sam se sarađivala davno. Jedina osoba zapravo, sa kojim ja dugo sarađujem, iz projekta u projekat, jeste Dejan Zečević. Nas dvoje radimo dosta dugo, ali sada je drugačije jer su Zeka i Radoš zajedno u ovom projektu. Trebalo nam je više vremena da se upoznamo. Za razliku od pozorišnih predstava, gde postoji proces proba koji traje dva meseca, i imate vremena da se upoznate i umetnički i ljudski. Kada je reč o seriji, taj proces upoznavanja se dešava tokom samog snimanja. Sada radimo zajedno već nekoliko meseci i znamo kako funckionišemo. U svakoj epizodi imamo nove glumce, i to je nešto što je za moj posao obogaćujuće. Svaki dan se pojavi neki novi glumac, sa kojim nisam imala priliku da sarađujem, tu su i glumci koje sam pre gledala, a nismo nikad radili zajedno, pa mi bude drago kada se pojave na snimanju - ispričala je Tamara.

Foto: Promo

Ona je rekla i kako je rad na TV seriji izuzetno težak, i da gledaoci ne mogu ni da pretpostave šta stoji iza finalnog proizvoda koji gledaju na televiziji.

Ovo je veoma dug proces, rad na seriji je svuda u svetu, a naročito ovde kod nas, težak. Niko ne može da zamisli kako izgleda snimanje serije, stalno menjate lokacije, snima se i po 12 sati dnevno, u raznim uslovima. Mi sad snimamo u Vrnjačkoj Banji, predivno je, jer je naš domaćin, hotel "Merkur", divan, kao i uslovi. Hladno je napolju, ali dobro je da ne snimamo, na primer letnje scene, u haljinama, i vreme u scenariju odgovara trenutnim vremenskim prilikama. Naš posao nije lak, ali Bogu hvala, svi koji rade ga mnogo vole - objasnila je Tamara.

Foto: Promo

Podsećanja radi, serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas na programima TV Pink širom regiona.

Autor: M. Đurović

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#glumica

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'