AKTUELNO

Iako je zbog zdravstvenog stanja morao da otkaže predstojeće koncerte pod nazivom ''Oliverovih 70'' u Splitu kojima se veoma radovao, pevač ne gubi nadu.

Jednom od najpoznatijih hrvatskih pevača Oliveru Dragojeviću u avgustu ove godine konstatovan je tumor na plućima. Na sreću, on se na vreme se obratio lekarima, a čim mu je ustanovljen tumor krenuo je sa hemoterapijom. Oliver je ubrzo nakon što je saznao vest o bolesti progovorio za srpske medije i otkrio kako se oseća.

Foto: YouTube screenshot

- Ležim, gledam televiziju, tako sada izgledaju moji dani. Dobro sam, idem dalje. Moram da guram. Videćemo da li će sve biti u redu posle ove druge ture hemoterapije. Sve je još jako neizvesno i ne zna se šta će biti - rekao je pevač nakon što mu je dijagnostikovan kancer.

Kada se obratio lekarima za pomoć, Oliver je bio podvrgnut raznim ispitivanjima nakon čega su ustanovili da ima tumor. Na pitanje da li se uplašio kada mu je saopštena dijagnoza, pevač je rekao:

Foto: Beta

- Dobro mi protiče hemoterapija, ne pada mi teško. Kao svi ljudi, energija mi je normalna, nisam lud da se uplašim. Bolest je bolest, svako pati na svoj način i bori se da istraje u svojim nadama da izgura dalje.

Dragojević vreme provodi uglavnom sa suprugom Vesnom u njihovom porodičnom domu, a problem mu zadaje to što je javnost zainteresovana za njegovo zdravstveno stanje.

- Ne znam zašto javnost toliko zanima moje zdravstveno stanje. Imam neki život koji je privatan i tako želim da bude, ali to više nije privatno jer se toliko piše o mojoj bolesti. Šta će to ljudima da čitaju da sam bolestan, toliko njih ima bolesnih - rekao je pevač, a svima koji brinu za njegovo zdravlje je poručio:

- Svima zahvaljujem na brizi, ali ono što mi sada treba jeste mir.

Foto: Wikipedia

Pored supruge Vesne, uz Olivera su i njegovi sinovi Dino, Damir i Davor, kao i snaje i petoro unučadi, a posećuju ga i prijatelji.

- Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osećam dobro. Pijem mnogo lekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dve sedmice, kao da su mi uši bile začepljene - izjavio je krajem oktobra Dragojević i dodaje kako bez glasa ipak nije ostao.

Oliver je pre tri dana napunio 70 godina, a na njegov rođendan mnoge njegove kolege uputile su mu lepe želje i podršku.

Četvrti i poslednji ciklus hemoterapije prilično je oslabio Oliverov organizam, pa se pevač trenutno bori sa nuspojavama tretmana zbog čega je morao da otkaže predstojeće koncerte pod nazivom ''Oliverovih 70'' u Splitu u čast njegovog rođendana kojima se veoma radovao. Ipak, pevač ne gubi nadu i lavovski se bori sa opakom bolešću.

Foto: Printscreen Youtube

Sinoć se medijima proširila lažna vest o Oliverovoj smrti koja je potresla i rastužila javnost.  Poštovaoci lika i dela ovog muzičara na društvenim mrežama oprostili su se od njega. Međutim ono što je istina jeste da se on oporavlja u bolnici, kao i da će doktori odlučiti da li će pevač za Božić biti kod kuće sa porodicom.

Podsećanja radi, Oliveru je bolesno tkivo otkriveno u splitskom KBC-u kada mu je pozlilo na sahrani dobrog prijatelja. Do tog trenutka pevač nije osećao nikakve tegobe, osim uobičajenih za ljude njegove starosne dobi. U 69. godini bio je u odličnoj kondiciji, a ništa nije upućivalo na tešku bolest. Naravno, Oliver s puno entuzijazma veruje u pozitivan ishod.

Autor: Pink.rs

#Bolest

#Kancer

#Oliver Dragojević

#pevač

'