AKTUELNO

Nakon crkvene ceremonije, organizovan je prijem na Belom dvoru, a zatim večera za ugledne zvanice.

Posle princa Đorđa Karađorđevića i njegove supruge Felon Karađorđević, princa Mihaila i princeze Ljubice, danas su svoju ljubav krunisali brakom i princ Filip i Danica Marinković, ćerka našeg poznatog slikara Cileta Marinkovića.

Princ Filip i Danica na večnu ljubav su se zakleli u Sabornoj crkvi u Beogradu pred prodicom i prijateljima. Nakon crkvene ceremonije, organizovan je prijem na Belom dvoru, a zatim večera za ugledne zvanice.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Ispred hrama pored zvanica bio je i veliki broj građana, a sve goste ispred crkve dočekala su i deca u narodnoj nošnji što još jednom govori da ova ceremonija nije odstupala od narodnih običaja. Kuma na venčanju je prestolonaslednica Švedske.

Foto: Pink.rs

Za današnje slavlje Danica je odabrala posebnu kreaciju koja stiže iz inostranstva. Odlučila se za slavnu dizajnerku srpskog porekla Roksandu Ilinčić.

Foto: Pink.rs

Krajem jula princ Filip ju je verio, a mlada Danica svojom lepotom i talentom može da parira i najuspešnijim damama sveta. Danica je ćerka našeg proslavljenog slikara Milana Cileta Marinkovića. Umetnički život njenog oca je donekle odredio i njenu profesionalnu orijentaciju pa je buduća gospođa Karađorđević na pravom putu da postigne slavu svog oca.

Autor: Pink.rs

#Filip Karađorđević

#Venčanje

'