AKTUELNO

15 godina od raspada sastava Tap 011!

Muzika 90-ih, mnogima vuče razne uspomene, ali svakako svi vrlo rado vole da čuju sve hitove, koji su nastali u ovom periodu. Svakako, grupa koja je imala veliku popularnost u to vreme je Tap 011. Koja se početkom 2000-tih raspala, ali su za vreme postojanja ostavili brojne hitove, koji se rado slušaju i danas.

Foto: Instagram

Trzavice u grupi počele su nekoliko godina ranije, kada su sastav prvobitno napustilie Goca Tržan i Ivana Peters - Negativ, tada pod izgovorom da žele da promene muzički pravac. Šta se sve dešavalo iza scene, i kakvi su bili njihovi odnosi, nakon više od 15 godina, odlučila je sa javnosti da podeli Goca Tržan.

“Posle proslave Nove 1999-e, imali smo veoma malo nastupa i nismo imali novca. Sve je počelo da ide veoma traljavo. Ipak, prelomni trenutak je bio kada sam krenula kod zubara sa 50 maraka u džepu. Počela sam da razmišljam šta ako mi zubar popravi ovaj zub i shvati da imam još jedan karijes, a ja nemam kako da se vratim kući. Ne bih imala para za taksi nego bih morala da sednem na autobus, a Goca sam iz Tap 011. Samo mi je kliknulo da treba da odem iz grupe. Bila je veoma loša energija među nama, Pera i ja nismo govorili već godinu dana. Ja sam pevala neke pesmice sa ogromnim dekolteom i prosto se nisam osećala da tu pripadam. Pozvala sam ih na večeru i saopštila im da napuštam grupu. Naravno, rekla sam da ću da ispoštujem sve dogovorene nastupe kako oni ne bi bili na gubitku i sačekaću dok ne nađu novog člana. Oni su mi sutra javili da sam slobodna.” - Izjavila je Goca u jednoj emisiji.

Tap 011 iz perioda Goce i Ivane:

Nakon odlaska Goce i Ivane, grupi su se pridružile Ana Štajdohar i Nataša Guberenić, međutim to dugo nije potrajalo, jer su nakon svega 2 godine ipak odlučili da se rastanu i stave tačku na sve što se zove - Tap 011. Pritisak publike da žele stari Tap, neko zajedničko pojavljivanje, i ponovna popularnost hitova ove grupe, naterala je bivše prijatelje i članove ovog benda, da u Beogradu, 2011-te organizuju koncert koji će ih prisetiti starih vremena. Mnogi su se nadali da je to povratak starog društva, ali ne, nakon to koncerta definitvno su se pozdravili sa zajedničkim nastupima!

Pogledajte kako Tap 011, nakon dužeg vremena, peva svoje hitove - uživo:

Autor: S. Kuvekalović

#Goca Tržan

#Tap 011

'