AKTUELNO

Nakon što je primljen na dva velika festivala, njen film joj je doneo prestižno priznanje.

Mlada srpska rediteljka Sandra Mitrović ređa uspeh za uspehom, što je signal da je na pravom putu da se vine među svetske velikane režije.

Foto: Printscreen Youtube

Nakon što je njen kratkometražni studentski film pod nazivom "Klavire prevozi Ostoja" primljen na dva velika festivala, u Argentini i na Novom Zelandu, ona je dobila i nagradu koja se veoma visoko vrednuje u svetu kinematografije.

Naime, njoj je uručena nagrada za najbolji scenario za pomenuti film na Filmskom festivalu Roud Ajland, koji se ove godine održava u Bostonu.

Foto: Printscreen Instagram

Ali to najverovatnije nije kraj njenim uspesima, jer je, prema rečima izvora bliskog mladoj rediteljki, veoma moguće da će se film "Klavire prevozi Ostoja" naći i u konkurenciji za Oskara ukoliko pobedi na festivalu na Novom Zelandu.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Slobodan Boda Ninković i Dragan Sekulić, a film govori o jednom danu u životu poznatog beogradskog prevoznika klavira - Ostoje.

Foto: Printscreen Instagram

- Film prati Ostoju kojeg igra Boda Ninković i njegovog pomoćnika Šabana kojeg tumači Dragan Sekulić, mladi glumac sa Fakulteta Dramskih Umetnosti, i jedan njihov radni dan tokom kojeg pokušavaju da dostave klavir koji, sticajem različitih okolnosti, niko ne želi - rekla je Sandra za Pink.rs.

Autor: V. T.

#Nagrada

#Sandra Mitrović

#reditelj

'