AKTUELNO

Potresnom objavom skinuo je ogroman teret sa duše.

Feđa Štukan, poznati glumac iz Sarajeva, objavio je svoju iskrenu i potresnu ispovest na Fejsbuku i pokrenuo lavinu komentara na ovoj društvenoj mreži. On je govorio o ratu u Bosni devedesetih godina i priznao svima da je snajperom pucao u čoveka, ali da vše nikada neće uzeti pušku u ruke.

Foto: Youtube

Pročitajte još... ĆUTAO JE, A ONDA PRIZNAO: Srpski glumac progovorio o BOLESTI i otkrio zbog čega je IZNENADA završio u bolnici

- Ja sam iz mešanog braka, moj otac je musliman i njegova sva porodica su muslimani, vernici, dok su mi s majčine strane svi pravoslavci, Srbi, koji su ovde bili čitav rat. Čak je i moj deda bio pukovnik bivše JNA koji je pričao čisti ekavski, koji nikad nije promenio i niko od njih nijednog trenutka nije imao nikakav problem za vreme rata - započeo je Štukan svoju potresnu ispovest, a onda nastavio:

Foto: Youtube

- Na početku sam se uključio u policiju, bio sam prvo u Zelenim beretkama, tu nisam dobio oružje, koje sam hteo da imam kao i svaki glupi tinejdžer, i prijavio sam se u policiju koja je tada bila jedina regularna oružana formacija. Radili smo sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azici, Trebević, sve smo obišli u najgorim momentima. Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. Brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina: Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinici 2. brdske brigade Armije BiH. Bio sam snajperista, pucao sam u jednog čoveka da ga ubijem, na drugoj strani. Bio je vedar dan, on je stajao na brdu, iza leđa mu je bilo nebo, mogao sam ga vrlo dobro videti golim okom, bio je nekih 500 metara otprilike daleko od mene. Ispalio sam 5-6 metaka, snajper nije bio dobar i prestao sam da pucam - ispričao je glumac i dodao:

Foto: Youtube

- Tu noć sam imao noćne more od toga šta sam uradio. Po svom ubeđenju sam stopostotni pacifista, i takve situacije su me dovele do toga da prestanem ceniti ne samo svoj nego bilo čiji život. Razmišljao sam tu noć i došao do odluke da ja više nikad neću pucati ni na koga, bez obzira za šta, za čije ideale, čije pune džepove, politiku, bilo koju veru, naciju, znači ja više nikad nežu uzeti pušku da se borim u ratu, osim u slučaju samoodbrane. Posle toga proveo sam godinu dana u ludnici, posle toga viša lekarska komsija me je oslobodila vojske i tako sam pred sami kraj rata otišao u Nemačku - skinuo je glumac teret sa duše i dobio brojne reči podrške od korisnika Fejsbuka.

Pink.rs

#Feđa Štukan

#glumac

'