AKTUELNO

Slavni scenarista i veliki prijatelj Bogoljuba Mitića Đoše, otkrio je da je glumčev otac preminuo na isti način.

Iznanadna smrt glumca Bogoljuba Mitića Đoše u 49-oj godini života, sve je naterala na suze i salvu pohvalnih reči za ovog veselog čoveka i velikog umetnika. Jedan od njegovih dugogodišnjih saradnika i čovek koji ga je "uvukao" u slavu angažujući ga u seriji "Porodično blago", scenarista Siniša Pavić, danas je za Pink.rs otkrio koliko je iznenađen Đošinim preranim odlaskom. Ipak, za Sinišu je ovo bilo i bolno prisećanje jer je shvatio da je na isti način preminuo i glumčev otac:

Foto: YouTube screenshot

- Sećam se, za vreme bombardovanja umro je njegov otac, iznenada, od srca. Bio je jako dobar čovek, svi su ga znali kao Mizu. To mu je bio nadimak, pa i Đoši, sve dok se nije proslavio po toj ulozi - otkrio je reditelj koji dodaje da je Mitić mamio osmehe uvek, pa čak i u najtežim situacijama:

Foto: YouTube screenshot

Pročitajte još: ESTRADA SE ORPOSTILA OD ĐOŠE! Dirljive poruke naših javnih ličnosti preplavile internet (FOTO)

- Đoša je tada obukao maskirnu uniformu, pripasao pištolj i išao po jedinicama na Kosovu. Ljudima kojima preti smrt svakog trenutka dizao je duh, bio je jači od smrti u svakom trenutku. Radio je to pun dobre volje, išao je svuda po Kosovu, gde je stekao mnogo prijatelja. Tako su nekad Rusi slali svoje umetnike u Drugom svetskom ratu na frontove, a Đoša je to radio sam. Ode, prosto ga je nešto vuklo da bude tamo sa našim ljudima koji su tamo bili mobilisani. Među njima je bio kao među svojima - izjavio je Pavić.

Autor: D. Tanasijević

#Bogoljub Mitić Đoša

#Smrt

#Tragedija

'