AKTUELNO

Pevačica nije krila oduševljenje i sreću što je upravo njen singl poneo titulu najbolje pesme objavljene u prethodnih godinu dana.

U četvrtak, 1. juna, završeno je glasanje za nagradu "Naxi palma" za 2017. godinu, a ovo pretižno priznanje otišlo je u ruke Nine Badrić za pesmu "Dani i godine".

Foto: Instagram

Dobitnik nagrade "Naxi palma", odnosno pobednik izbora za najbolju pesmu objavljenu u prethodnih godinu dana, proglašen je tačno u podne na programu Naxi radija i to na osnovu glasova slušalaca koji su prethodnih meseci glasali za svoju omiljenu pesmu putem specijalno kreirane aplikacije na Naxi portalu.

Nina nije krila oduševljenje i sreću što je upravo njen singl, "Dani i godine", poneo titulu najbolje pesme objavljene u prethodnih godinu dana.

Predivno, presrećna sam! Veoma mi je drago da su slušaoci Naxi radija odabrali pesmu "Dani i godine" za najbolju. Jedva čema da se ovim pohvalim svuda, na svojim društvenim mrežama i nastupima. Imam posebno mesto gde ću čuvati "Naxi palmu" - kroz osmeh je rekla jedna od najpoznatijih pop pevačica na našim prostorima.

Foto: Pink.rs

Pesmu "Dani i godine" autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, a video spot za ovaj singl ima više od 11 miliona pregleda na Jutjubu.

U finalnoj konkurenciji za nagradu "Naxi palma" za 2017. godinu, pored Nine Badrić, našli su se i Aleksandra Radović sa pesmom "Živeo kraj", Kaliopi sa singlom "Rođendan", Sergej Ćetković sa numerom "Nek te ljubav dočeka" i grupa "The Frajle" sa pesmom "Ljubav na dar".

Želeći da pospeši kreativno stvaralaštvo na regionalnoj muzičkoj sceni i nagradi pevače i muzičare koje publika najviše ceni, Naxi radio već šestu godinu za redom dodeljuje nagradu "Naxi palma". Dobitnici jedine radijske nagrade u Srbiji do sada su bili Zdravko Čolić za pesmu "Ljubavnici" 2011. godine, Kiki Lesendrić i "Piloti" za numeru "Slučajno" 2012. godine, "The Frajle" za pesmu "Fina" 2013. godine, Zdravko Čolić za pesmu "Što ti dadoh" 2014. godine, Sara Jovanović za singl "Mahovina" 2015. godine i Gibonni za pesmu "Onako od oka" 2016. godine.

Foto: Promo

- Drago mi je da izbor za "Naxi palmu" postaje jedna lepa tradicija, koja je bitna kako našim slušaocima, tako i svim muzičkim stvaraocima na anšim prostorima. Ovo je regionalno poznata nagrada, a njeni dobitnici ističu da je važno priznanje njihovom dosadašnjem stvaralaštvu. Znam da, već sada, mnogi stvaraju pesme sa željom da se nađu u konkurenciji za "Naxi palmu" i to je najveće priznanje za nas - istakla je Maja Raković, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Foto: Promo

Autor: Pink.rs

#Nagrada

#Naxi palma

#Naxi radio

#Nina Badrić

#pevačica

'