AKTUELNO

Iako je bilo još nekoliko atraktivnih glumica u tom periodu, Zorici nijedna nije mogla ni da priđe po popularnosti.

Biti starleta danas je veoma unosan posao, zbog čega se devojke sve češće odlučuju na estetske operacije kako bi ličile na Staniju Dobrojević, Soraju Vučelić, Tamaru Đurić i mnoge druge.

Međutim, prva starleta, ali u pravom smislu te reči, na našim prostorima bila je Zorica Gajdaš.

Foto: Printscreen Youtube

Ova fatalna plavuša proslavila se ulogom u filmu "Lito vilovito", u kom je pokazala svoju savršenu figuru i naglašene obline, a kasnije se pojavila i u filmu "Burduš", ali i seriji "Božana".

Zorica je bila seks-simbol Jugoslavije, a kada bi samo pogledala nekog muškarca, on bi bio spreman da joj ostvari svaku želju.

Foto: Printscreen Youtube

Iako je bilo još nekoliko atraktivnih glumica u tom periodu, Zorici nijedna nije mogla ni da priđe po popularnosti.

Dugo se pričalo o tome da je uspela da slavnog dirigenta Zubin Mehta potpuno očara - kada se na kraju koncerta u Dubrovniku poklonio publici, ugledao je nju kako sedi u elegantnoj haljini i, kako se pričalo, ostao je bez daha.

Ono što Zoricu ralikuje od današnjih starleta je i to što je bila potpuno prirodna - pričalo se kako niko nije imao tako uzak struk i savršeno telo kao ona.

Foto: Printscreen Youtube

Ipak, kao i današnje starlete, ni Zorica  nije bila preterano pametna, niti ju je obrazovanje zanimalo. Po jednoj anegdoti, Matija Bećković joj je postavio pitanje: "Da li ste pročitali makar jednu jedinu knjigu?" a ona je odgovorila: "Ma, kao da je to bitno".

Zorica se nekoliko puta našla u centru skandala, iako ih nikada sama nije izazivala. Često je bila u društvo poznatih i istaknutih muškaraca čije su žene uvek pravile problem. Ako je verovati starim boemima koji su prepričavali njenu lepotu i družili se sa Zoricom u noćnom životu Beograda, bila je najlepša ali i najčednija žena tog vremena.

Foto: Printscreen Youtube

Autor: Pink.rs

#Soraja Vučelić

#Stanija Dobrojević

#Tamara Đurić

#Zorica Gajdaš

#starleta

'