AKTUELNO

Održavaju srpsku tradiciju.

Kraljevska visočanstva princeza Danica i princ Filip Karađorđević stigli su pre nekoliko dana u srpsku prestonicu sa svojim naslednikom, princom Stefanom i trenutno uživaju provodeći vreme sa svojim porodicama koje žive u Beogradu.

Jedna od destinacija koju su Danica i Filip prošle nedelje posetili bio je Hram Svetog Save na Vračaru. Razlog njihove posete ovoj svetinji jeste taj što je Danica odrasla u ovom kraju Beograda, a svoju veru nikad ne zaboravlja, bez obzira što veći deo vremena provodi u inostranstu.

Foto: Tanjug

Naslednik Stefan je star godinu i po dana, a Danica i Filip su otkrili da je njihov sin prohodao kada je imao 11 meseci, a potom su ispričali na koga zapravo njihov sin liči.

Filip i ja smo kao deca bili plavi, a i Stefan je - rekla je Danica.
Stefan na mamu ima ove prelepe oči, a od mene je nasledio pamet (smeh). Šalim se, mislim da liči na oboje, pomešano - dodao je Filip.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: UŠĆE JE GORELO! Maja Berović napravila pravi spektakl! PEVALA JE VISEĆI U VAZDUHU, a pred nastup otkrila nešto što NIKO NIJE OČEKIVAO! (VIDEO)

Kako njihova visočanstva najveći deo vremena provode u inostranstu, Danica i Filip su otkrili da njihov sin priča i srpski i engleski, ali da je prva reč koju je izgovorio bila na našem jeziku.

Prvo je rekao "mama". Inače, najviše reči zna na srpskom jer mi s njim uglavnom pričamo na našem jeziku. Ponekad ubaci neku reč na engleskom. Idemo na razne časove koji mu pomažu da savlada komunikaciju znakovima i veoma brzo uči reči pomoću toga. Sad već ima vokabular od 100 reči sigurno - rekla je Danica.

Foto: Tanjug

Autor: Pink.rs

#Filip Karađorđević

'