AKTUELNO

Blistava karijera bila je pred njim, ali Slavko je odlučio da napusti pevanje.

Slavko Banjac, koji je devedesetih godina osvojio domaću publiku sa samo dve pesme povukao se sa estrade 1995. godine, kad aje objavio poslednji album "Ler".

Foto: YouTube screenshot

On je ostao upamćen po pesmi "Daleko negde ko zna gde" i duetu pod nazivom "Ja imam nekog a ti si sam", koji je snimio sa Vesnom Zmijanac.

Foto: YouTube screenshot

U to vreme on je važio za jednog od najboljih pevača na estradi, ali se razočarao u nju i svoj položaj narodnog pevača, pa je pokrenuo privatni biznis.

Ispostavilo se da mu je biznis dobro krenuo, pa je posle 2000. godine vodio jednu od najuticajnijih firmi koja je pomagala privatizaciju svojim savetima.

Foto: YouTube screenshot

Muzikom je odbijao da se bavi, nije pevao ni na privatnim proslavama, sve do 2012. godine, kada je na skupu privrednika zapevao svoju poznatu pesmu.

Foto: YouTube screenshot

Naredne godine je planirao da izda novi album, na kojem bi radila mnogo poznata imena, među kojima je i Dragan Brajović Braja.

Foto: YouTube screenshot

Ipak, nije uspeo da ostvari svoje planove, ali se, za razliku od prethodnih godina, nekoliko puta pojavio na televiziji Pink, gde je ponovo zapevao sa Vesnom Zmijanac.

Slavko danas živi na Vračaru, u Beogradu, a da li će novi album, koji je delimično završen, ugledati svetlost dana ostaje da vidimo.

Autor: V. T.

#Slavko Banjac

#Vesna Zmijanac

#pevač

'