AKTUELNO

Uskrs provodi vredno i radno.

Voditelja Ivana Golušina, milionska publika RTV Pink već godinama ima prilike da gleda u najgledanijoj informativnoj emisiji na našim prostorima "Nacionalni dnevnik", gde prezentuje najtačnije i najvažnije aktuelne informacije iz zemlje i sveta.

Foto: Pink.rs

U Uskršnjem intervju za najbrži portal u Srbiji - Pink.rs, Ivan Golušin otkrio je kako će provesti ove godine praznike, ali i izneo detalje iz svog privatnog života kada je reč o ovoj temi.

Ovaj Uskrs ću provesti radno. Pre podne u Tašmajdanskom parku, vodim tradicionalni Uskršnji karneval, a uveče vodim dnevnik - rekao je Ivan Golušin.

Voditelj "Nacionalnog dnevnika" zatim nam je rekao i koje je Uskršnje običaje zadržao iz svog rodnog kraja.

Foto: Pink.rs

Na Veliki petak sam uvek sa bakom farbao jaja, lepio sličice i slagao ih u korpu sa travom. Potom smo na Uskrs kuckali jaja o zube, kako bismo ocenili koje je jaje jako. Moram priznati da mi ta tehnika provere nikada nije bila jasna, ali mi je kao detetu to bilo zanimljivo. I dalje na taj način proveravam jačinu ljuske, ali i dalje ne znam u čemu je štos - priča Ivan.

Ivan Golušin rekao nam je i da se uvek radovao ovom velikom prazniku i objasnio zbog čega je to tako, a zatim i podelio koja najlepša sećanja vezana za Uskrs ima iz perioda kada je bio mali.

Foto: Pink.rs

Uvek sam se radovao ovom prazniku, jer je vreme nagoveštavalo konačni kraj zime i početak sunčanih dana. Pored korpe sa jajima, prva slika iz detinjstva vezana za Uskrs su procvetali zumbuli i narcisi u dvoristu moje rodne kuće u Kikindi. Sećam se i da sam išao sa porodicom u Mokrin, selo blizu Kikinde, gde se tradicionalno održava takmičenje u kucanju uskršnjim jajima - govori Golušin.

Tokom Uskrsa neki koriste i drvena jaja, u nameri da sebi sa sigurnošću obezbede pobedu u takmičenju sa kucanjem jajima, zbog čega nas je zanimalo da li je i on to nekada radio proteklih godina.

Nisam. Ne volim da varam. Uvek sam za fer borbu, pa neka pobedi jače jaje. A i nisam od onih koji se ljute kada izgube - iskren je bio voditelj Nacionalnog dnevnika.

Foto: Pink.rs

Za kraj ovog Uskršnjeg intervjua, želeli smo da čujemo ko je u domu našeg kolege bio zadužen za farbanje jaja ove godine, posle čega je otkrio da je ovoga puta to on činio sam.

Ove godine sam ja sam farbao jaja i mogu da se pohvalim da su odlična. Kao domaćica koja hvali svoje remek delo, tako se ove godine hvalim i ja - rekao je Ivan Golušin.

Autor: S. Kuvekalović

#Ivan Golušin

'