AKTUELNO

Plac oko Esmine kuće zarastao je u travu.

Kraljica romske muzike Esma Redžepova dobila je konačno spomenik koji joj je podigla Vlada Makedonije. Protekle godine novinar emisije ''Premijera - Vikend Specijal'', Nemanja Vujičić posetio je kuću i grob pokojne Esme u Skoplju, a tamo ga je dočekalo neprijatno iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ: ESMA REDŽEPOVA DOBILA SPOMENIK: Evo šta je bila njena poslednja želja i šta se dešava sa kućom u kojoj je živela!

Foto: Pink.rs

Naime, u tom trenutku čuvenoj makedonskoj pevačici nije bio podignut spomenik, a nakon toga se u medijima širom regiona podigla velika prašina. Međutim, nakon samo dva meseca od emitovanja priloga o Esmi u emisiji ''Premijera - Vikend Specijal'', Vlada Makedonije podigla je spomenik pevačici.

Foto: Pink.rs

O Esminoj kući koja je trebalo da bude pretvorena u muzej mnogo se pisalo, kako u Makedoniji i Bosni, tako i kod nas. U toj kući danas niko ne živi, a vila je u još gorem stanju nego prošle godine. Plac oko kuće je zarastao u travu, a do nje jedva može da se priđe. Fotografije koje smo zabeležili na licu mesta možete pogledati u nastavku:

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Podsetimo, pre smrti, Esma je u testamentu navela da kuću poklanja Republici Makedoniji pod uslovom da kuća preraste u muzej humanosti Esme i Steve. Kasnije su se javili njeni rođaci iz inostranstva koji osporavaju testament i pravdu traže preko suda.

Autor: N. Vujičić

#Esma Redžepova

#Kuća

'