AKTUELNO

Dopala joj se Karleušina pesma, koju je poželela da uvrsti i na svoj studijski album.

Nije tajna da pojedini pevači s vremena na vreme obrađuju stare pesme svojih kolega, kojima daju potpuno novo ruho. I dok se neki odlučuju na to da presnime zaboravljene pesme svojih kolega, koje pre mnogo godina nisu doživele očekivani uspeh, drugima je pak draže da prepevaju već dobro poznate hitove - ovo već dugo nije iznenađujuća pojava na domaćem estradnom nebu, međutim, mnogi su ostali u šoku kada su shvatili da je pevačica narodne muzike Merima Njegomir odlučila da presnimi stari hit pop zvezde Jelene Karleuše!

Foto: Pink.rs

Ove dve pevačice imaju potpuno drugačiji muzički pravac i izraz, zbog čega su mnogi bili začuđeni Meriminom odlukom da prepeva baš Karleušinu pesmu. Međutim, pevačica narodne muzike se nije odlučila za neki od novih hitova JK u elektro-pop, rnb fazonu, već za Jeleninu staru, folk pesmu.

Reč je o numeri "Da mi nisi drag", koja je objavljena davne 1995. godine na Jeleninom albumu prvencu koji nosi naziv "Ogledalce". Merimi se, očigledno, ova numera izuzetno dopala, zbog čega ju je poželela i na svom albumu. Ona je pesmu obradila sedam godina kasnije i 2002. godine uvrstila je na svoj album "Sedam noći".

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Naziv numere je ostao isti, dok je aranžman znatno promenjen. Kako zvuči Karleušina, a kako Merimina verzija pesme "Da mi nisi drag" poslušajte u nastavku:

D. T.

#Jelena Karleuša

#Merima Njegomir

'