AKTUELNO

Nada Topčagić prisetila se traumatičnih iskustava tokom kojih joj je od velike pomoći bila koleginica iz pop branše.

Pevačica narodne muzike Nada Topčagić pre sedam godina preživela je pravu dramu kada je njen sin Miroslav zadobio teške telesne povrede na skijanju na Jahorini. Kako je Nada sama priznala, njega su lekari čak dva puta vraćali iz mrtvih, a malo je falilo da mu amputiraju desnu nogu.

Foto: NKostić

Iako su joj tokom teškim trenutaka pomoć ponudile brojne kolege sa estrade, pevačica Marija Šerifović uspela je da svojim gestom oduševi Nadu koja njenu humanost neće zaboraviti dok je živa.

Foto: undefined

Mariji sam zahvalna dok sam živa! Svi su me zvali i nudili mi pomoć – Marinko Rokvić, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, ali Marija Šerifović se ponudila da pošalje helikopter , jer su policija i vojska zatajili. Kad se samo setim kako sam pevala i davala priloge policiji i vojsci, pa da mi tako vrate. Zato Mariji hvala na tom gestu - rekla je Nada, koja se još jednom prisetila tadašnjeg teškog zdravstvenog stanja svog naslednika.

- Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao Bog nikome ono što sam tada preživela. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao. Ta kobna Jahorina, kad se samo setim šta sam preživela, dobro da sam ostala živa. Uvek sam strahovala i brinula zbog njega, a sada, čini mi se, drhtim nad njim kao nikad pre.

Foto: NKostić

Stalo mu je srce

Zdravstveno stanje Nadinog sina 2010. godine je, nakon nesreće, bilo zaista alarmantno, pa se pevačica prisetila teških životnih trenutaka i objasnila da je Miroslav čak dva puta doživeo kliničku smrt.

Foto: NKostić

- Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saratlićem, spasili su život mom Miroslavu. Doktor Slavko je završio smenu i krenuo kući u trenutku kad su Mikicu dovezli u bolnicu. Kad je video mladog čoveka, vratio se i dva puta ga vraćao u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo, pa su mu non-stop dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu iseku nogu, ali je doktor Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili - objasnila je pevačica.

Veruje u dobro

Marija Šerifović, koja je 2010. godine pomogla folk pevačici, otkrila je šta ju je navelo da pre sedam godina po unesrećenog Nadinog sina pošalje helikopter.

O dobrim delima ne treba mnogo pričati, jer se i ne čini da bi neko znao. Verujem u dobro otkako znam za sebe i ono što činim za druge, činim jer tako osećam, a ne zato što želim da drugi o meni misle sjajno - objasnila je Šerifovićeva.

Autor: D. Tanasijević

#Helikopter

#Marija Šerifović

#Nada Topčagić

#Nesreća

#pevačica

'