AKTUELNO

Božić će provesti sa prijateljima.

Pobednica prve sezone najgledanijeg rijalitija na ovim prostorima, "Zadruge", i miljenica nacije, kako je mnogi nazivaju i pevačica u usponu, Kristina Kija Kockar, podelila je sa nama svoja najlepša sećanja vezana za najveći hrišćanski praznik Božić.

Pitali smo Kiju šta za nju predstavlja ovaj praznik i kako ga je najčešće provodila.

Naš najlepši praznik, dan kad je sve mirno i spokojno. Mada, često sam radila i za Božić, ali smo se trudili da atmosfera na poslu bude lepa - navela je Kockareva.

Ona se vrlo rado prisetila svog detinjstva, kada je najviše volela da sa drugom decom ide od vrata do vrata i "korinđa".

Svaki običaj za Božić mi je bio lep. Ali najviše sam volela Badnje veče kada se korinđa. To je običaj koji smo mi u Vojvodini praktikovali, gde se ide od kuće do kuće i peva pesmica. Onda te gazda kuće nagradi voćem, orasima ili slatkišima. Nikad neću zaboraviti kad sam onako mala vukla kese pune slatkiša, koje i ne pojedem, ali sam taj čin mi je bio fascinantan - rekla je Kija kroz osmeh.

Nismo mogli a da ne pitamo Kristinu i da li se oprobala kao glavna domaćica, koja je zadužena za česnicu, što je i jedno od obeležja Božića.

Nisam probala. To baka radi. Ali ako bih se potrudila, verujem da bi ispala dobro. Nisam ja baš tako loša kuvarica kad zatreba - istakla je Kristina.

Ona se prisetila još jednog, možda i najomiljenijeg običaja kod Srba, izvlačenje novčića iz česnice, pa je prizala da se ljutila kada nije bila baš ona ta koja je dobila novčić.

Retko sam to bila ja, pa sam se kao mala i ljutila ako ne izvučem. Na kraju sam saznala da novac dolazi samo ako si vredan - rekla je pobednica "Zadruge 1".

PROČITAJTE JOŠ: UGLAVNOM SAM SE STIDELA ZBOG DRUGIH, A NE SEBE! U novogodišnjem intervjuu Sanja Marinković otkrila šta je za nju bila MERA SREĆE U 2018. GODINI! (FOTO)

Za kraj razgovora, Kija nam je otkrila kako će provesti ovaj Božić, ali i gde će biti za Badnje veče.

Ovaj Božić u večernjim satima ću provesti sa prijateljima, a za Badnje veče bih možda mogla da idem da korinđam. Mnogi bi se iznenadili da me vide na svojim vratima - zaključila je Kockareva u svom stilu.

R. L.

#Badnje veče

#Božić

#Kristina Kockar

'