AKTUELNO

Najviše od svih praznika volim Božić. Tada se svi okupimo. To je meni simbol ljubavi, porodicne topline, blagostanja, rekla je pevačica.

Za Ivanu Pavković protekla godina bila je najlepša do sada - udala za dugogodišnjeg dečka, pevača Petra Mitića, a početkom novembra ostvarili su se u ulozi roditelja.

Ovo je prvi Božić koji Ivana proslavlja sa sinom Vujadinom, a u Petrovom i njenom domu tradcionalni običaji se poštuju.

- Božić se proslavlja tradicionalno, u krugu porodice. Na Badnje jutro se ide po badnjak, a Badnje veče obeležavamo uz bogatu, posnu trpezu - rekla je Ivana za Pink.rs i dodala.

Najviše od svih praznika volim Božić. Tada se svi okupimo. To je meni simbol ljubavi, porodicne topline, blagostanja.

U njenoj porodici se, još od malena, poštuju svi običaji, ne samo za Božić, već i za sve praznike.

- Od običaja se poštuje apsolutno sve. Inače volim običaje, imaju mi neku posebnu draž - otkrila je pevačica.

Ona se za naš portal prisetila detinjstva i kako se tada proslavljao najradosniji hrišćanski praznik.

Zato i volim toliko Božić jer mi je otkako sam bila dete usađeno poštovanje svih običaja. U Boru je cela moja familija i uvek nas je bilo mnogo pa je samim tim dok smo bili deca sve bilo mnogo zanimljivije. Uveče bismo se okupili kod babe i dede i izvlačili paru iz česnice. Ujutru bi se utrkivali ko će biti polozajnik. To mi je bilo najdraže. Ustajali bismo još u pet ujutru - ispričala je Ivana.

Što se tiče novčića iz česnice, Ivana ga je izvukla nekoliko puta, što joj je donelo sreću.

Poslednji put izvukla sam novčić dok sam se takmičila i tada sam osvojila drugo mesto. Ove godine, novčić se pao Vujadinu - rekla je kroz osmeh pevačica.

Za kraj, Ivana je imala najlepše želje za čitaoce portala Pink.rs.

- Svim ljudima bih najpre poželela da budu zdravi i srećni, jer to je najneophodnije. Takođe da budu neustrašivi i istrajni i da ne odustaju od svojih ciljeva. Da poštuju ono što imaju, svoju porodicu i prijatelje. Da budu zahvalni - poželela je Ivana.

Autor: M. Đurović

#Ivana Pavković

#Petar Mitić

#pevač

#pevačica

'