AKTUELNO

Užasni detalji tragedije zbog koje je ceo Bojnik ZAVIJEN U CRNO!

Devojčica Jovana Asanović (14) i njen otac Srđan (47) iz sela Pridvorica kod Bojnika stradali su u istom danu na istom mestu u razmaku od dva do tri minuta, u porodičnoj staji pred očima dela svoje višečlane porodice.

Poginuli su na licu mesta od struje, kada je devojčica, kao svakog jutra ustala i krenula da se pridruži majci i starijoj sestri u muži krava, ne sluteći da će se njen mladi život okončati za koji minut.

- Majka i starija sestra su već ručno muzle krave, a Jovana je uključila u struju produžni kabal i zatim muzilicu za krave. Tek što je pritisnula dugme aparata, začuo se krik. Ja sam bio na stepenicama, ali prvi je do nje stigao otac koji je iznad spremao seno da nahrani stoku. Bila je obmotana kablovima i ležala nasred štale. Otac se uhvatio za kabal i on je vrisnuo i pao. I više nisu ustali - priča Nikola, najstariji od četvoro dece bračnog para Irene i Srđana Asanovića.

Ko zna da li bi se tragedija tu završila da Nikola nije bio priseban, pa sprečio majku i drugu sestru da prilaze žrtavma na podu i isključio sklopku na strujomeru.

Foto: TV Pink

- Dok sam trčao ka strujomeru nisam znao da su mrtvi već sam mislio da su se samo onesvestili. Vratio sam se i okrenuo sestru i oca na leđa. Masirao sam ih, davao im veštačko disanje, ali nije bilo pomoći. Osetio sam da nema pulsa. Zatim sam pozvao hitnu pomoć, sve vreme pokušavajući da umirim ukućane - priča ovaj dvadesetogodišnji mladić dok stoji na mestu gde se odigravala porodična drama.

Ekipa hitne pomoći je oca i ćerku prebacila u Urgentni centar bolnice u Leskovcu.

- Lekari su sve pokušali prilikom reanimacije, ali je već bilo kasno jer su dovezeni bez znakova života - objašnjava Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Tragedija se u Pridvorici odigrala oko 8 sati, leskovački lekari su konstatovali smrt Srđana u 9, devojčice u 9.15 sati. Sada se čekaju nalazi patologa.

Pored Jovane i Nikole, Asanovići imaju još devetnaestogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, a u domaćinstvu su i Srađanov otac i majka Savka, koja je pred okupljenim komšijama sve vreme plakala uglas, dozivajući i sina i unuku lepoticu. Njen suprug Slavko se zaključao u staroj kući da sam boluje, a nesrećna Irena, koja je ostala bez supruga i svoje mezimice, bez glasa je šetala dvorištem ne skidajući pogled sa zidina štale.

- Maločas mi kaže da se sve nada da će da izađe mala Jovana sa kantom mleka u rukama - priča komšinica koja poslužuje kafu i vodu.

Foto: TV Pink

Za sada je neizvesno gde je struja probila kablove, na produžnom kablu, koji je delom bio izložen kiši koja je padala u vreme tragedije, ili na samoj muzilici, koju su Asanovići više od godine koristili.

Vredna i skladna porodica

Porodica Asanović, kažu rođaci i komšije, jedna od najskaldnijih i najimućnijih u Pridvorici, najvećem selu u siromašnoj opštini Bojnik. Imaju 12 hektara zemlje na kojoj uzgajaju ratarske kulture, farmu krava i bikova i farmu svinja.

Dvoje starije dece završilo je srednju školu sa odličnim uspehom, ali su se odlučili da ostanu na imanju i pomažu roditeljima, a nesrećna Jovana je ovog proleća završila osmi razred i upisala Trgovinsko-ugostiteljsku školu u Leskovcu. Srđan je dodatno zarađivao gradeći kuće u bojničkom kraju.

Pročitajte još: UŽAS U LESKOVCU! Devojčicu u štali UDARILA STRUJA, otac pokušao da joj pomogne - OBOJE PREMINULI

#Otac

#Smrt

#Struja

#ćerka

'