AKTUELNO

Pink saznaje da je srpskoj policiji iz Interpola potvrđeno da je Milan Đuričić Miki iz Loznice, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen u Južnoj Africi.

Srpskoj policiji potvrđeno da je Milan Đuričić Miki iz Loznice koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu, ubijen u Južnoj Africi.

Identitet Milana Đuričića utvrđen je prema otiscima prstiju. Interpol je srpskoj policiji poslao otiske osobe za koju se sumnjalo da je Milan Đuričić, pa je proverom u Srbiji iz policijske arhive utvrđena podudarnost otisaka sada već pokojnog Milana Mikija Đuričića.

Podsećanja radi, Đuričić pre Arkanovog ubistva nije bio mnogo poznat u kriminalnim krugovima. Njega je pema nekim navodima u svet "žestokih momaka" uveo njegov rođak Dragan Nikolić Gagi.

Pre Arkanovog ubistva, Đuričić je bio optužen za krađu automobila BMW u Nemačkoj, ali je kasnije to delo prekvalifikovano u krivično delo prikrivanja optuženih za krađu vozila. On je bio optužen da je sa još šest osoba ukrao automobil, koji je nameravao da proda u Srbiji. Kasnije su u procesu ostali optuženi samo on i još jedno lice, ali pošto je Đuričić bio u bekstvu od oktobra 2006, postupak protiv njega je zastareo, pa je sud povukao poternicu.

Vest da je u sredu popodne u Južnoj Africi ubijen Milan Đuričić Miki, čovek koji je osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, odjeknula je kao bomba. Naročito zato što je Đuričić od 2006. godine bio u bekstvu.

Dobrosav Gavrić, Dragan Gagi Nikolić i Milan Miki Đuričić bili su glavni osumnjičeni za atentat na Arkana i njegova dva prijatelja. Prvi je osuđen na 35 godina zbog ubistva, a druga dvojica na 30 zbog saučesništva.

Đuričić je sa Dobrosavom Gavrićem, od 2002. godine, kada su izašli iz pritvora, pa sve do izricanja presude 2006. godine, viđan često u lozničkim kafićima i restoranima.

U oktobru 2003. su pušteni su da se brane sa slobode, jer je od ukidanja prvostepene presude prošlo više od godinu dana, a u međuvremenu nije doneta nova.

Suđenje je po treći put počelo u martu 2006. godine, posle odlaska prethodnog sudije Dragoljuba Đorđevića, a oni su u oktobru 2006. godine osuđeni na po 30 godina zatvora.

Ali, tada se nisu pojavili na izricanju presude u Okružnom sudu u Beogradu. Pre toga su se uredno odazivali na suđenja sve do dana izricanja (druge prvostepene) presude Okružnog suda u Beogradu, kada su osuđeni na pomenute kazne i kada im je određen pritvor. Tada im se gubi trag.

Gavrić je 2006. godine osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva. Pored njega, na po 30 godina zatvora osuđeni su i Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi. Od njih trojice zatvoru se našao samo Nikolić.

Gavrić je uhapšen 21. marta 2011. u Južnoj Africi kada je ranjavan u lokalnom mafijaškom obračunu, a tokom hospitalizacije utvrđen je njegov identitet. Srpsko Ministarstvo pravde je tražilo izručenje i pisalo urgencije, ali odgovor na molbu još nije stigao, a Gavrić je, prema pisanju tamošnjih medija, odbijen za azil i status izbeglice u Južnoj Africi.

Vest da je uhapšen Dobrosav Gavrić pokrenula je pitanje šta je sa drugim beguncem Milanom Đuričićem - Mikijem, a danas je zvanično potvrđeno da je ubijen.

#Ubistvo

'