AKTUELNO

Stravična smrt zadesila je juče oko 15 sati Jovicu Barbulovića (53) iz sela Osnić kod Boljevca, kada ga je samleo ogromni mlin za žito u koji je upao meljući pšenicu.

Od Jovice su su ostali samo parčići kostiju, mesa, iscepane odeće...

Ispred kuće porodice Barbulović kuknjava i lelek. Došli meštani da izjave saučešće, da se nađu nesrećnoj porodici. Svi govore kako još ne mogu da poveruju da se takva jeziva smrt dogodila baš najboljem domaćinu u selu.

- Strašno, strašno – kaže nam jedna rođaka i nastavlja - toliko ga je mašina raskomadala da su ga sakupljali u džakove... – govori žena šapatom.

Nesrećnog čoveka prvi je pronašao unuk star petnaest godina.

- Mlin je u selu, oko četiri kilometara udaljen od njihove kuće. Jedna baka živi u dvorištu, čula je da mlin krči, da ne radi kako treba, pa je pozvala porodicu. Prvi je stigao unuk, popeo se na drugi sprat mlinare, isključio mlin i ugledao pačiće svog dede razbacane po celoj prostoriji. Šok koji je doživeo pamtiće sigurno celog života – kaže familija.

Policija je ubrzo, nakon poziva stigla na lice mesta. Inspektori su bili šokirani prizorom koji su zatekli.

- Nikada u životu ovako nešto nismo videli, niti smo mogli da zamislimo! Od čoveka ništa nije ostalo. Po podu i zidovima bili su razbacani delovi kostiju, mesa, iskomadane odeće. Kao da je nesrećni čovek upao u blender, bio samleven, pa razbacan unaokolo. Jeziv prizor! – kažu policajci.

Odmah je ustanovljen da je Jovica bio sam u mlinari i da je u pitanju nesreća.

Ispred mlinare ostala je kapa koju je Jovica, najverovatnije, skinuo pre ulaska u mlin. Nije dočekao da je opet stavi na glavu...

Supruga i ćerka jedinica nisu želele da govore za medije jer, kažu, sama tragedija sve objašnjava.

- Samo želimo da kažemo da uopšte ne sumnjamo da ga je neko gurnuo. Pretpostavljamo da mu je mašina dohvatila donji deo bluze, uvukla ga i ubila ga. Izvinite, teško nam je – kaže porodica.

Jovica, koji je u prošlom mandatu bio odbornik u boljevačkoj skupštini, je za sobom ostavio suprugu, ćerku, unuku i unuka. Po priči meštana, Barbulovići su najimućnija porodica u kraju. Imaju oko 40 hektara zemlje, više od 40 krava, oko 70 svinja, svi su vredni, pošteni domaćini.

Sahrana Jovice Barbulovića biće sutra na seoskom groblju.

Pročitajte još: HOROR: ČOVEKA SAMLEO MLIN ZA ŽITO!

#Nesreća

#Smrt

'