AKTUELNO

On je ubijen iz osvete.

R. A. (20) iz Trebinja je u Okružnom sudu u Banjaluci ponovo oslobođen krivice za učestvovanje u ubistvu kik-boksera iz Trebinja, Marka Đerića (25). Prema optužnici, R. A. je posle ubistva uzeo pušku i sakrio, a ona do danas nije pronađena.

Predsednica Sudskog veća, Vesna Stanković-Ćosović, rekla je da su procenili sve dokaze i utvrdili da nije dokazano da je Andrić počinio dela koja mu se stavljaju na teret.

Foto: Printscreen Instagram

Andrić je u provostepenom postupku pred istim sudom oslobođen krivice da je učestvovao u ubistvu, međutim, Vrhovni sud je poništio ovu odluku i vratio postupak na novo suđenje.

Za ubistvo Đerića pravosnažno su osuđeni Miljan Ratković na 20 i Dako Pikula na 15 godina zatvora. Oni su zločin počinili u maju 2015. godine.

Motiv je bila osveta za sukob koji je Đerić imao Pikulom i njegovom suprugom Dejanom, koju je udario ispred kluba u kojem je radio kao izbacivač, kao i sa Ratkovićem koga je istukao i izbacio ranije iz kluba. Ubistvo je izvršio Ratković, koji je zajedno s Pikulom osmislio zločin.

Pink.rs

#Kik boks

#Odluka

#Sport

#Sud

#Ubistvo

'