AKTUELNO

Kako je zapravo došlo do monstruoznog ubistva malog Luke i njegovog ujaka ostalo je misterija do danas jer detalji istrage nikada nisu do kraja otkriveni.

Na današnji dan 2007. godine desilo se jedno od najmonstruoznijih ubistava – Danijel Jakupek (36) iskasapio je dečaka Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26).

Ponedeljk, 27. avgust oko 18 sati. Vasilije Trbović (26) i njegov sestrić Luka Opačić (5) krenuli su u šetnju po Novim Banovcima. To je bilo i poslednji put da ih porodica vidi žive.

Kako se nisu vratili do večere, majka i baka su počele da brinu, a ubrzo zatim Trbovići su alarmirali policiju. Čitavi Banovci podigli su se na noge i zajedno sa porodicom i policijom krenuli u potragu za nestalim mladićem i dečakom.

KRV ŠIKLJALA NA SVE STRANE: Sevali noževi u centru Beograda, MALOLETNICI IZBOLI BESKUĆNIKA

Među njima bio je i Vasilijev drug iz osnovne škole Danijel Jakupek (zvani Žak). Nakon tri dana potrage, 30. avgusta na obali Dunava pronađeno je telo malog Luke – bez glave, nogu, desne ruke i leve šake. Dan kasnije, 500 metara nizvodno, pronađen je obezglavljen Vasilije.

Ubrzo zatim uhapšen je i Jakupek, mladić koji je učestvovao u potrazi. Sa neverovatnim grozomornim uživanjem priznao je zločin.

Od tada je zatvoren, ali na psihijatriji. Kako je zapravo došlo do monstruoznog ubistva malog Luke i njegovog ujaka i dan-danas će ostati misterija jer detalji istrage nikada nisu do kraja otkriveni. Kada je Jakupek nožem ubio Vasilija, raskomadao je i dečaka. Delove tela je u kesama bacao po obali reke.

Bonsek kojim je kasapio tele nikada nije pronađen, niti je poznat motiv ubistva. Delovi tela malog Luke i njegovog ujaka sahranjivani su nekoliko puta jer su ih i građani i policija pronalazili u različitim delovima Beograda.

#Dečak

#Smrt

#Ubistvo

'