AKTUELNO

Indentitet muškarca i žene, poreklom iz Srbije, koji su živeli u holandskom gradu Midelburgu, a pronađeni su mrtvi u petak 13. aprila u devet kilometara udaljenom gradiću Dišuku, i dalje nisu zvanično saopštena .

Kako je u ponedeljak rekao Zakari Njumark, novinar portala nltimes.nl, koji je prvi objavio vest o zločinu, holandska policija ne želi da objavi imena žrtava, supružnika, jer imaju petoro dece, od kojih je dvoje maloletno, pišu Večernje novosti

- Policija je zasad jedino saopštila da je reč o 43-godišnjem muškarcu i 39-godišnjoj ženi - rekao nam je Njumark. - Njihova beživotna tela su pronađena u "mercedesu" u šipražju. Kraj jedne od žrtava pronađen je i pištolj, pa se pretpostavlja da je reč o ubistvu i samoubistvu.

Policija je potvrdila da je žena nekoliko puta supruga prijavljivala zbog nasilja u porodici, kao i da je nekoliko organizacija učestvovalo u njihovom mirenju.

I komšije ovog para kažu da su imali buran brak i da je zbog njihovih svađa često intervenisala policija. Osim toga, susedi tvrde da je taj muškarac izdržavao kaznu u okružnom zatvoru i da je njegova supruga zatražila da mu sud zabrani da joj prilazi jer je, navodno, zlostavlja.

Par, kažu njihove komšije, ima troje odrasle dece, kao i jedno 13-godišnje i jedno trogodišnje dete. Oni su sada pod nadzorom holandskih državnih institucija. Posle pronalaženja žrtava u automobilu, holandski mediji su preneli da su o retrovizor njihovog "mercedesa" bile okačene bokserske rukavice. Na noge se digla cela policija, a mesto zločina je, u potrazi za bilo kakvim tragovima, snimano i helikopterom.

Iako policija još nije objavila sve detalje istrage, zasad je utvrđeno da su se muž i žena sastali u sredu uveče, kada su se uputili u šumu. Najpre se govorkalo da je par ubijen i opljačkan. Uviđaj na mestu zločina trajao je celog dana i završen je u petak oko 2.30 posle ponoći.

NAJVEROVATNIJE PORODICA ČIKARIĆ?

Iako policija još ispituje okolnosti njihove smrti, nezvanično se pominje da je reč o porodici Čikarić poreklom iz Srbije.

#Holandija

#Masakar

#Porodica

'