AKTUELNO

Porodica nije želela da otkriva tajnu, iako je bilo evidentno da pati od depresije.

Kako mediji nezvanično saznaju, Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja iz Štrpca, koji je u ponedeljak nožem ubio svog sina, blizanca starog 40 dana, a njegovog brata teško povredio, odmalena je patio od psihičkih problema.

Prema rečima meštana Štrpca, za Dejanovo psihičko stanje nije se znalo jer je njegova porodica krila da on ima problem.

- Posle zločina su svi bili šokirani, jer Dejan nikada ranije nije bio agresivan. Imao je skladan brak sa Anom, bebe je veoma voleo i brinuo se o njima. Članovi njegove porodice su rekli da je u poslednje vreme imao paranoični strah da će mu Albanci oteti decu i da je, otkako je postao otac, zapao u neku vrstu depresije, ali istina je zapravo drugačija - ispričao je jedan Krstičićev komšija i dodao:

- Dejan je imao problem odmalena, ali njegova porodica nije pričala o tome. Gledali su da to zadrže za sebe. Činjenica je da je on bio tih, miran i povučen, ali takvo njegovo ponašanje, navodno, nije bilo zbog njegovog karaktera nego zbog tog poremećaja.

On objašnjava da su Dejanovi roditelji primetili da s njim nešto nije u redu u najranijem detinjstvu.

- Recimo, do pete godine uopšte nije pričao. Tek kad je napunio pet godina, progovorio je. Ana mu je bila prva devojka i u nju je gledao kao u boga - kaže sagovornik za medije.

Iako je Krstičić radio kao profesor fizičkog u Srednjoj ekonomskoj školi, neki meštani Štrpca kažu da on „nije bio najadekvatnija osoba za rad s decom“.

- Bio je previše miran i nesnalažljiv, tako da često nije znao kako da obuzda decu. Dešavalo se da mu ceo razred ne dođe na čas, a on nije znao kako da postupi, pa bi savet tražio od drugih kolega - objašnjava jedan meštanin Štrpca.

Kako kaže sagovornik, Dejanova supruga Ana nije znala da njen suprug od malih nogu ima problema sa psihom.

- Njegova porodica je to skrivala od svih. Nekolicina ljudi iz njihovog najbližeg okruženja znala je za ovaj Dejanov problem. Ana ga je nagovarala da ide kod psihijatra na razgovor. U početku je odbijao, ali je na njeno insistiranje i ubeđivanje prihvatio da ode kod stručnjaka. U utorak je trebalo da Dejan i Ana odu u Kosovsku Mitrovicu kod psihijatra, ali Dejan je u ponedeljak doživeo neko pomračenje uma i napravio zlo - kaže sagovornik.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

I. P.

#Beba

#Bolnica

#Dejan Krstičić

#Ubistvo

#Štrpce

'