AKTUELNO

Poginuli vraćajući se iz posete u bolnici, na drumu kojim su prošli milion puta

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre dva dana u Novom Miloševu kod Kikinde poginuli su Radovan Stanaćev (53), njegova snaja Etelka (46) i bratanica Dijana (21).

Oni su se vraćali iz bolnice, gde su bili u poseti Lazi Stanaćevu, koji je tog dana izgubio brata, suprugu i ćerku.

Foto: Saša Urošev/Kurir

- Radovan je uzeo Lazin „golf“ i sa Etelkom i njenom ćerkom Dijanom otišao da ga obiđe u bolnici, gde je operisan. Tim putem je vozio milion puta, tačnije, uvek kad je išao u Zrenjanin – rekao je Zoran Stanaćev, sin nastradalog Radovana.

- Još ne znamo pod kakvim okolnostima se dogodila nesreća. Tu deonicu je, što bi naš narod rekao, Radovan poznavao kao svoj džep. Laza će u utorak izaći iz bolnice, a sutradan ćemo sahraniti Etelku i Dijanu - rekao je sin.

Etelka Stanaćev

Foto: Saša Urošev/Kurir

Porodica i prijatelji ne mogu da se pomire sa nesrećom.

- Dijana je studirala biologiju na novosadskom PMF. Divna, umilna devojka privržena roditeljima. Brinula je zbog očeve operacije. Njena dve godine starija sestra Ksenija u trenu je ostala bez sestre i majke. Tuga velika - rekli su prijatelji porodice Stanaćev.

Dijana Stanaćev

Foto: Saša Urošev/Kurir

Teška nesreća dogodila se u nedelju oko 17 časova, na delu magistralnog puta između Kikinde i Zrenjanina. Na raskrsnici puteva za Banatsku Topolu i Novo Miloševo sudarili su se „golf 2“ i džip „tojota“, a pretpostavlja se da je uzrok nepropisno skretanje „golfa“ u kom su bili stradali. Vozač „tojote“ Radovan O. (59) iz Ljukova kod Inđije je lakše povređen, a nakon uviđaja policija ga nije privodila.

I. P.

#Kikinda

#Nesreća

#Poginuli

#Tragedija

'