AKTUELNO

Počinilac ubistva pokušao je da sebi oduzme život.

Gaspar Čoti (71) iz Bečeja usmrtio je juče svoju suprugu Ivanku (69) udarcima čekićem u glavu u porodičnoj kući, pa potom pokušao da se ubije lekovima.

Prema do sada ne potvrđeni m informacijama, ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući Čotija.

Beživotno telo majke pronašla je ćerka Marika tek oko 10 časova.

Ona je nakon toga pozvala policiju, koja je ustanovila da se Gaspar zaključao u svoju spavaću sobu. Inspektori su provalili u sobu i zatekli Čotija u polusvesnom stanju.

Kako pišu pojedini mediji, Gaspar je progutao više različitih vrsta tableta kako bi sebi oduzeo život nakon što je shvatio šta je uradio.

Prema rečima prvih komšija porodice Čoti, Gaspar i Ivanka živeli su povučeno već decenijama - gotovo 40 godina - u braku u porodičnoj kući u kojoj se desilo ubistvo.

Nakon operacije bruha, umislio je da je bolestan i odbijao je da jede hranu koju je Ivanka pravila, jer se plašio da ga truje.

- Sve je, zapravo, počelo pre godinu-dve, kada je bio na operaciji bruha. Kada se vratio iz bolnice, počeo je čudno da se ponaša: odbijao je da komunicira i sa porodicom, zaključavao se u sobu... Mislim da je umislio da je bolestan. Prestao je u poslednje vreme i da jede hranu koju mu je Ivanka pravila, jer se plašio da ga truje. Ipak, prošlog leta je počeo da izlazi iz kuće, videli smo ga da radi u bašti - kaže komšinica, koja ne isključuje da je Gažika bio psihički bolestan.

N. Petričević

#Lekovi za smirenje

#Policija

#Tragedija

'