AKTUELNO

Policija će istražiti motiv zločina nad bebom iz sela Belotić kod Valjeva.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju.

Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu.

Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja.

Motiv ubistva nakon porođaja trebalo bi da bude utvrđen tokom istrage.

Podsećamo, Jelena V. je u utorak ujutro potražila pomoć u valjevskoj bolnici, a lekari su odmah shvatili da se porodila. Pošto nije htela da otkrije gde je beba, o svemu je obaveštena policija, koja je ubrzo zatim u Belotiću pronašla mrtvo novorođenče, umotano u prsluk, u jami punoj izmeta u poljskom klozetu. Ona se porodila u sedmom mesecu trudnoće.

Krivični zakonik Republike Srbije predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora za takozvani lakši oblik čedomorstva, a sve u zavisnosti od svih okolnosti zločina i psihičke uračunljivosti majke.

Za teži oblik čedomorstva, kada je učinjen s umišljajem i pod posebno okrutnim okolnostima, kazna bi mogla da bude i do 40 godina robije.

Pročitajte još: NAJNOVIJI DETALJI O SLUČAJU PORODILJE (29) IZ SELA BELOTIĆ KOD VALJEVA: Mrtvo novorođenče zamotano u prsluk pronađeno u poljskom toaletu! Telo poslato na obdukciju

M. Mijatović/Pink.rs

#Beba

#Ubistvo

#Valjevo

'