separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Đukanović se sutra obraća evropskim poslanicima


Crnogorski predsednik Milo Đukanović, na poziv predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija otputovao je danas u Strazbur, gde će se sutra na redovnom plenarnom zasedanju obratiti evropskim poslanicima.


Biće to prvi put da se jedan predsednik države sa Zapadnog Balkana obraća predstavnicima ove najviše evropske institucije, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović će evropske parlamentarce, kako je saopšteno, upoznati o rezultatima Crne Gore u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i o značaju evropske perspektive Crne Gore i regiona za stabilnost i budućnost Evropske unije.

Predviđen je i odvojen susret predsednika Evropskog parlamenta sa Đukanovićem, kao i zajedničko obraćanje medijima.

U čast Đukanovića, Tajani će prirediti svečani ručak na koji su pozvani i potpredsednici EP, predstavnici osam političkih grupacija u Evropskom parlamentu, Johanes Han, komesar za proširenje i susedsku politiku, Marija Gabriel, komesarka za digitalno društvo i ekonomiju i David Martin, predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, kao i Juliana Bogner Štraus, austrijska savezna ministarka, u ime predsedavajućeg ES.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti