separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Oca i sina izvukao iz mora, pa nestao u talasima! Sin heroja: Ponosan sam na njegovo delo!


Senaid Išerić iz Ilijaša, tragično je stradao u nedelju spašavajući dvojicu muškaraca koji su se utapali.


Bivši pripadnik OSBiH, tragično je stradao na Velikoj plaži u Ulcinju. Uspeo je da spasi oca i sina, a svoju nesebičnost i hrabrost platio je vlastitim životom. Iz još neutvrđenih razloga Išerić se, tokom ovog hrabrog čina, utopio.

Sa Senaidom su na plaži, pre nego što je skočio u vodu, bili njegova supruga Esmina i prijatelji Redžo Mahmutović i Ado Aslani.

Prema onome što su razumeli iz telefonskog razgovora sa šokiranom Esminom, ukućani i okupljeni prijatelji juče ispričali kako je do tragedije došlo, nakon što je Senaid među visokim talasima ugledao dvojicu muškaraca kako se utapaju i pošao da im pomogne.

Uspeo je jednog od njih da dovuče u plićak i preda ga prijateljima, a onda se vratio po drugog. I njega je izvukao na sigurno, ali on se sam, nažalost, nije mogao spasiti. Niko ne zna šta se u tim trenucima tačno događalo, ali Senaidov sin Mirza mišljenja je da ga je utopljenik verovatno nehotično udario nogom i ostavio ga bez daha, što je bilo kobno.

- Prema svemu sudeći, u pitanju su bili otac i sin, ali ne znamo ko su i odakle su. Izgubio sam oca, ali sam ponosan na njegovo delo. Pokazao je ljudskost i hrabrost, što i jeste njegova glavna osobina - govori Mirzai u porodičnoj kući Išerića u Salkanovom Hanu kod Ilijaša.

Senaid je bio sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš i bio je omiljen ne samo među članovima Udruženja nego i svim Ilijašanima.

- Retkost je naći čoveka takve dobrote i naravi kao što je bio Senaid. To pokazuje i način na koji je izgubio život. Kao sekretar našeg Udruženja bio je izuzetno aktivan i većinu aktivnosti pripremao je i obavljao sam. Izgubio sam pouzdanog saradnika i velikog prijatelja - govori vidno ožalošćeni predsednik Udruženja Selver Herić.

Kako i zašto se Išerić utopio prilikom spašavanja nepoznatih muškaraca još nije utvrđeno i najverovatnije će se znati nakon okončanja istrage koju provodi crnogorska policija.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti