separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Ko je MARKO JOVANOVIĆ, dvostruki ubica za kojim traga crnogorska policija?


Marko Jovanović (34) glavni je osumnjičeni za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića. Policija intezivno traga za Jovanovićem, a ranije danas uhapšeni su Podgoričani Predrag i Janko Vukadinović, zbog sumnje da su povezani sa dvostrukim ubistvom.


Jovanović je, prema pisanju medija, od ranije poznat policiji i označen je kao pripadnik kriminalnih klanova. Reč je, navode mediji, o čoveku bliskom kriminalnoj grupi Baranina Alana Kožara. 

Početkom februara ove godine Jovanović je, prema pisanju medija, bio privođen nakon što je policija zaplenila veću količinu oružja i blindirane automobile pretresajući bezbednosno interesantne osobe iz Bara, Kotora, Tivta, Nikšića i Rožaja.  

Jovanović je, navodno, hapšen i krajem maja prošle godine, zajedno sa Draženom Čogurićem.

 Pro­tiv njih je tada pod­ne­ta kri­vič­na pri­ja­va zbog osno­va­ne sum­nje da su po­čini­li kri­vič­no de­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.  

Tada je u Uli­ci kra­lja Ni­ko­le is­pred ugo­sti­telj­skog objek­ta "Glav­ni štab" došlo do verbalnog sukoba iz­me­đu dve osobe. Na teren je od­mah upu­će­na pa­tro­la policije, ko­ja je ta­mo prime­ti­la tri osobe.

Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca ta­mo su za­te­kli Dra­že­na Čo­gu­ri­ća i Lu­ku Bo­ka­na iz Pod­go­ri­ce, dok se Mar­ko Jo­va­no­vić ko­ji je bio sa nji­ma, čim je pri­me­ti­o po­li­cij­sku pa­tro­lu dao u bekstvo.

Pripadnici policije su ga sustigli i prilikom pregleda kod njega su pronađena i oduzeta mu dva pištolja – "magnum 357" koji je u dobošu imao šest metaka i startni pištolj "ekol specijal 99" kalibra 9 mm sa 4 metka u okviru.

Alan Kožar je pre pet godina izašao iz pritvora, kada mu je istekla zatvorska kazna u trajanju od šest godina i deset meseci. Kožar je bio osuđen zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela Splendid u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika tog hotela.

Li­šen je slo­bo­de za­jed­no sa gru­pom ko­ju su pred­vo­di­li Sa­ša Bo­re­ta i Lju­bo Bi­go­vić, ko­ji su osu­đe­ni zbog li­kvi­da­ci­je vi­so­kog funk­ci­o­ne­ra po­li­ci­je Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća. 

Ranije danas uhapšeni su Podgoričani Predrag i Janko Vukadinović, zbog sumnje da su povezani sa dvostrukim ubistvom.  

Ubistvo Šakovića i Jovanovića dogodilo se naočigled brojnih građana u subotu u podne. Dok se ubica približavao lokalu "Forum", koji je, prema rečima očevidaca, bio visok, obučen u tamno, sa silikonskom maskom na licu i kačketom na glavi, Šaković je to primetio i pre prvog ispaljenog metka skočio sa stolice i prevrnuo sto kako bi zaštitio suprugu i kumove sa kojima je bio u društvu.  

Međutim, to nije omelo ubicu u naumu i on je ispalio nekoliko metaka prema Šakoviću. Hici su promašili Šakovića i pogodili Jovanovića, koji je sedio za susednim stolom.  

Nastao je opšti metež, gosti lokala i ljudi koji su se našli u blizini počeli su da beže. 

Šaković je iskoristio nastali haos i trčeći preko ulice pobegao u dvorište tržnog centra "Ražnatović", a ubica je krenuo za njim. 

Kako navode očevici, ispalio je dva hica u Šakovića. Šaković i Jovanović su odmah prebačeni u Klinički centar Crne Gore, ali su podlegli povredama. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti