AKTUELNO

On je prethodne nedelje saslušan u Beogradu.

Jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelića, koji je bio nedostupan crnogorskim državnim organima, uhapšen je i nalazi se u zatvoru Spuž kod Podgorice, objavila je danas podgorička štampa.

Sinđelić je po pisanju crnogorskih medija u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok "Dnevne novine" navode da je on "u najvećoj tajnosti" uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima "pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu".

- Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najverovatnije sam došao nakon dogovora da priznanjem "pojača dokaze tužilaštva" - kazao je sagovornik.

On se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra.

Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle neđelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.

N. Petričević

'