AKTUELNO

Predsednik RS je rekao da se to videlo i u jučerašnjoj izjavi Kormkove.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se američka ambasadorka u BiH Morin Kormak meša u unutrašnje stvari Republike Srpske i rad parlamenta vršeći pritisak da se donesu neke odluke koje strancima odgovaraju, javlja RTRS.

Dodik je rekao da se to videlo i u jučerašnjoj izjavi Kormkove, te istakao da se ona ne ustručava da se meša u unutrašnje stvari na bilo kojem pitanju koje se pojavi na dnevnom redu.

Foto: Beta

- Vidljivo je da je prisustvo stranaca u mikro odlučivanju veliko, a njih prevodi sadašanja američka ambasadorka - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci pred početak naučnog skupa "Ustav i izazovi ustavnog razvoja u složenim državama".

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak ocenila je juče u izjavi za Radio Republike Srpske da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da ukine, a ne da suspenduje odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

- Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i sprovođenja nekada u budućnosti - navela je Kormakova.

#Milorad Dodik

#Morin Kormak

#Republika Srpska

'