separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: Deklaracija SDA nezvanična objava rata Srbima u Republici Srpskoj!


Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da je Programska deklaracija SDA ratnohuškačka i da predstavlja 'nezvaničnu objavu rata Srbima u Republici Srpskoj'.


Programska deklaracija SDA koja previđa osnivanje BiH uz ukidanje entiteta i uvođenje bosanskog jezika dodatno širi nepoverenje i podiže tenzije između Srba i Bošnjaka s ciljem destabilizacije političke situacije u Bosni i Hercegovini.

- Bakiru Izetbegoviću je jasno da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne Bosne i Hercegovine ali očiglldno nije spreman da prihvati činjenicu da samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti jedan od temelja istorijskog dogovora srpskog i bošnjačkog naroda - naveo je Linta.

On je podsetio da SDA od svog osnivanja vodi neprijateljsku politiku prema srpskom narodu u Bosni i Hercegovini zasnovanu na Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Ističe i da posle zavšetka rata SDA nikada nije iskreno prihvatila Republiku Srpsku kao trajnu i ustavnu kategoriju već je pokretala inicijative čiji je suštinski cilj bio njeno ukidanje.

Linta dodaje i da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića već više godina najavljuje pokretanje zahteva za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH koji odluke donosi preglasavanjem srpskih sudija.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti