separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: Upad ROSU na sever KiM pokušaj da se isprovocira novi egzodus Srba


Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je operacija specijalnih snaga ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu i Metohiji i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica, koja je prisutna u ovoj južnoj srpskoj pokrajini.


Navodi se da je Dodik istakao da država Srbija ima pravo da štiti svoj narod, koji je ostao nezaštićen čak i od međunarodnih snaga koje bi trebalo da i njima, kao i Albancima na Kosovu i Metohiji, garantuju bezbednost.

- Obrazloženja da je jutrošnji upad na sever Kosova i Metohije u funkciji borbe protiv kriminala su nesuvisla, jer da bi se pojedinci priveli pravdi ne morate da dišete specijalne jedinice sa dugim cijevima koje uznemire sve stanovništvo na Kosovu i Metohiji - kazao je Dodik.

On je ocenio posebno čudnim obrazloženje da su na taj način hapšeni pripadnici policije.

- Oni su mogli biti uhapšeni mirno na svojim radnim mjestima, ako je bilo osnova za njihovo hapšenje. Zato je potpuno jasno da ovđe nije riječ o borbi protiv kriminala. Ovo je borba protiv ostanka Srba na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se isprovocira njihov novi egzodus - rekao je Dodik.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti