separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

HAOS NA SEVERU BOSNE! Poplavljeni stambeni i privredni objekti, neka naselja ODSEČENA, sve spremno za eventualnu evakuaciju stanovništva! (FOTO)


Sve službe za zaštitu i spašavanje u BiH stavljene su u stanje pripravnosti još krajem prošle sedmice zbog najava obilnih kiša.


Stotine stambenih i privrednih objekata poplavljeno je uz rečne tokove na krajnjem severu Bosne i Hercegovine nakon obilnih kišnih padavina koje su to područje pogodile u noći između nedelje i ponedeljka, izvistile su lokalne službe civilne zaštite.

Najviše štete do ponedeljka ujutro registrovano je na području Prijedora, gde su se izlile reke Miloševica i Puharska. Iz opštinskog štaba za vanredna stanja potvrdli su da je poplavljeno oko dve stotine kuća, a voda je presekla i puteve koje povezuju naselja i gravitiraju ovim rekama, preneo je portal Dnevnik.

Autor: www.avaz.ba/Grad Prijedor

Na celom području Prijedora proglašen je prvi stepen zaštite od poplava. Vatrogasci i pripadnici civilne zaštite u punoj su pripravnosti radi evakuacije ugroženog stanovništa i postavljanja dodatnih vreća s peskom.

Otežan je saobraćaj putem koji Prijedor povezuje s Bosanskim Novim, gde su vodene bujice prouzrokovale odrone koje putarske ekipe pokušavaju da saniraju.

Autor: www.avaz.ba/Grad Prijedor

U Bosanskom Novom voda je prodrla do desetak stambenih objekata.

Sve službe za zaštitu i spašavanje u BiH stavljene su u stanje pripravnosti još krajem prošle sedmice zbog najava obilnih kiša.

Meteorolozi prognoziraju da će takvo stanje potrajati najmanje do 16. maja, a do tada je u zemlji na snazi tzv. narandžasto upozorenje na opasne vremenske prilike.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti