separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

ZVERSKO UBISTVO U VELIKOJ KLADUŠI: Bračni par iskrvario u hodniku, bili su mučeni, a lica nisu mogla da im se prepoznaju


Supružnici Salko (75) i Fatima (70) Đogić likvidirani su u subotu udarcima drške lopate i ubodima šarafcigera u svojoj kući u naselju Šumatac kraj Velike Kladuše.


– Takvo nešto ovaj kraj ne pamti, da je neko likvidiran na tako gnusan način. Saosećamo sa ožalošćenom porodicom. Ovo sutra može da se dogodi bilo kojoj porodici. To su bili dobri ljudi. On je bio invalid i kretao se pomoću štake i hodalice, a ona je bila draga žena. Ubili su ih drškom lopate i šrafcigerom. Nisu zaslužili da skončaju na takav način – dodao je rođak, prenosi 24sata.hr.  

DVA DANA LEŽALI MRTVI U KUĆI  

U kući ubijenih Đogića u ponedeljak se okupila familija, njihovih pet sinova sa porodicama koji inače žive i rade u inostranstvu, kao i braća, brojna rodbina, komšije i prijatelji. Svi su zatečeni zločinom koji je potresao čitav kraj i region, tim više što su supružnici u kući ležali mrtvi, a da to niko dva dana nije znao. Za brutalnu likvidaciju supružnika tužilaštvo Unsko-sanskog kantona Bihać, koje sprovodi dalju istragu, sumnjiče dva maloletnika (16) koje je policija lišila slobode u subotu, istoga dana kad su u kući pronađeni supružnici.  

– U ovom trenutku možemo da vam potvrdimo da se sumnjiče isključivo dva maloletnika, kojima se stavlja na teret da su počinili dva krivična dela ubistva iz koristoljublja. Dalji tok postupka vam ne možemo iznositi s obzirom na to da su počinitelji pod zaštitom Zakona o zaštiti dece i maloletnika koji brani objavljivanje bilo kakve dalje odluke – rekla je Irena Marjanović, portparol tužilaštva, objašnjavajući kako će se eventualno dalje odluke moći znati tek nakon presude.  

OSAKAĆENI  

Tela supružnika su osakaćena, zadobili su brojne ubode u području glave i vrata. Salkovo je nago telo pronađeno na ulazu u spavaću sobu, delom je ležao u hodniku, a delom u sobi, dok je Fatima pronađena u grudnjaku u hodniku u blizini stepeništa i ulaznih vrata.  

Brat likvidiranog Saliha, Agan, koji je pronašao mrtvog brata i snaju, ispričao je kako je brata poslednji put video u četvrtak uveče. Iduće jutro hteo je da dođe kod njega, da svrati na kafu, ali nije bilo njegovog automobila pred kućom pa je mislio da su negde otišli, piše 24sata.  

– Auta nije bilo pred kućom, mislio sam da je brat negde otišao, kad me uveče nazvao rođak iz Italije s pitanjem da li znam gde su mu roditelji. Zvali smo sestre, brata, a iduće jutro sam otišao do njihove kuće. Auta nije bilo, sve je bilo zatvoreno i zaključano, a iza kuće sam pod prozorom video lopatu i šrafciger. Pogledao sam ispred kuće i na pločicama i zidu video krv. To mi je bilo sumnjivo i pozvali smo policiju, koja je potvrdila najgore sumnje – kaže Agan, koji pretpostavlja da su mu brat i snaja usmrćeni u četvrtak uveče dok su se spremali za spavanje.  

BILI MUČENI  

– Iskrvarili su u hodnicima, tu je bilo jako puno krvi. Nisu lako umrli, bili su mučeni, nisu im se mogla prepoznati lica. Bože sačuvaj, nismo uopšte obraćali pažnju na to što nema auta jer je Salih trebalo da ide na masažu. U četvrtak smo se ismejali kod mene, ja sam pao sa stolice i šalili se sa komšijama. Gledao sam ga iz dvorišta dok je do kuće odlazio s hodalicom i to je bilo sve – kaže Salihov drugi brat Rasim dodajući kako su supružnici bili dobričine koji su podigli pet sinova.  

SIN OČAJAN  

– Zvao sam ih u petak, nisu se javljali. Nazvao sam strica uveče da proveri šta je s njima. U subotu su videli krv i da je nešto sumnjivo i pozvali Hitnu i policiju. Kad je ušla policija, odmah su videli šta je. To je jednostavno svima nama pouka da nije bitno ni koje je društvo, nego kako se u familiji izrasta, kako se odgaja. Ovo nisu učinili ljudi, nego životinje. Jedan od osumnjičenih je sin mog školskog kolege, čuo sam da se drogira, ali to nije opravdanje, da je došao da traži pare, dobio bi. Bio je pre nekoliko dana tu, posetio roditelje. Očito je došao da proveri, izvidi, a moji roditelji, kako su bili gostoljubivi, nisu ništa posumnjali – rekao je Mirsad, sin likvidiranog para.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti