separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: Možžemo preko noći uspostaviti kontrolu na granicama


Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o imenu RS, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je kazao da će konsultacije sa svim političkim predstavnicima Srba obaviti danas i da veruje da će svi doći jer je to, kako kaže, stvar koja nas sve okuplja.


- RS je podjednako interes i vlasti i opozicije - kazao je Dodik i dodao:

- SDA je pokrenuo inicijativu, ali nisam glup. Hoćete da kažžete da ih pustim na miru pa jadikujem? Nemamo poverenje u Ustavni sud koji će uvek doneti odluku protiv RS. Ako SDA to žželi da uradi, ja ću se zalagati za rigorozne mere zaštite RS. Mi imamo sve napisane zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu nad granicama. Samo treba da zakažemo Parlament i mi to možžemo doneti - rekao je Dodik.

Na pitanje da li misli da bi Bošnjaci to mirno gledali, on je odgovorio "A šta bi uradili?".

Odgovarajući na pitanje da li je razgovarao sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šafikom Džžaferovićem nakon najave apelacije, Dodik je odgovorio potvrdno.

- Da, razgovarali smo. Rekao sam mu 'Šta radiš, jeste li svesni da pokrećete procese koji vama ne idu na ruku'. On tvrdi da je to nešto pravno. Ja stvarno mislim da je to nepotrebno, da to bitno uslovljava odnose i još uvek verujem da se to neće desiti. To je podgrejalo samo vatru u BiH - kazao je Dodik.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti