separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

DODIK BIO JASAN: Zastava Republike Srpske u Predsedništvu BiH ili sednica videolinkom


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za 12. decembar zakazao sednicu Predsedništva, sa 50 tačaka dnevnog reda, od kojih je jedna smena ambasadora, a koja može biti održana u zgradi u Sarajevu, ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana videolinkom.


- U Predsedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti - rekao je Dodik.

Autor: Tanjug

Dodik je naveo, prenosi Srna, da je na dnevnom redu prve radne sednica Predsedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smena ambasadora.

- Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću u Banjaluci razgovarati sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu RS predsednik predlaže i bira ambasadore, a član Predsedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske - poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, na sednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Veća ministara u oblasti evropskih integracija.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti