separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Peugeot 308 GTi žrtva novog testa emisije gasova


Peugeot je prinuđen da privremeno obustavi proizvodnju modela 308 GTi zbog strožih ekoloških standarda koje propisuje nova procedura testiranja lakih vozila (WLTP - Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedures).


WLTP koji je zamenio prehodni standard New European Driving Cycle (NEDC) u oblasti merenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova, već je naterao nekoliko nemačkih proizvođača – uključujući BMW, Audi i Porsche - da privremeno ili trajno prekinu prodaju pojedinih svojih modela u Evropi.

Njima se sada pridružio i Peugeot čiji model 308 GTi sa 1.6 THP turbo benzincem ne zadovoljava emisione standarde po WLTP mernom ciklusu.

Iz francuske kompanije najavljeno je da će zbog toga privremeno obustaviti proizvodnju ovog automobila, u periodu od juna do oktobra 2018. Peugeot je naveo da će u međuvremenu opremiti 308 GTi filterima sitnih čestica u izduvnom sistemu, kako bi on ispunio WLTP standarde.

Zaljubljenici u sportske automobile ne treba da brinu, s obzirom da će nakon najavljenih modifikacija 308 GTi i dalje raspolagati sa dosadašnjih 270 “konja”.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti