separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

BMW uskoro predstavlja M2 CS sa 410 KS


Nemački premijum proizvođač BMW trebalo bi da 25. aprila u Pekingu predstavi dugo čekanu unapređenu verziju M2 pod nazivom Competition.


M2 Competition će naslediti aktuelni M2 kao ulazni model, a pod haubom će imati prilagođeni 3-litarski S55 twin-turbo linijski šestocilindraš pozajmljen iz M4.

Za razliku od većeg brata koji ima 425 KS, M2 Competitin će dobiti "ublaženi" agregat sa 410 KS i više od 500 Nm obrtnog momenta uparen sa standardnim sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

S obzirom na kompaktniju veličinu i manju težinu, nema sumnje da se smanjenje snage neće značajno osetiti jer će opet imati 40 KS više od trenutnog modela.

Iako još nema tačnih detalja, spekuliše se da će ubrzanje M2 Competition 0-100 km/h biti oko 4 sekunde, za razliku od standardnog M2 koji ubrzava za 4,3s.

Maksimalna brzina M2 CS će takođe biti elektronski ograničena na 250 km/h.

Što se tiče izgleda, on će ubuhvatiti prednje i zadnje branike od karbon-fibera, naglašeniji difuzor i blagi spoiler na zadnjim vratima.

Uz to dolaze i nove boje, a očekuje se da će cena M2 Competition biti najmanje 10.000 evra viša od cene trenutnog M2, koja je u Srbiji 57.990 evra.

BMW se neće zaustaviti na M2 CS, već 2019. se najavljuje još moćniji M2 GTS.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti