separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Pogledajte kako nastaje Putinova limuzina (VIDEO)


Svi modeli iz linije Aurus su prvi ruski automobili sa isključivo hibridnim pogonom.


Od kada se prvi put pojavila na inauguraciji Vladimira Putina u maja prošle godine, limuzina "aurus senat" ne prestaje da privlači pažnju javnosti.

Ova predsednička limuzina, koja je ocenjanja boljom od američke "zveri", bila je nedavno i gost Beograda, kada je predsednik Rusije bio u poseti Srbiji.  

Ubrzo nakon toga, rusko Ministarstvo industrije i trgovine objavilo je snimak "Kako nastaje AURUS":  

Nakon pet godina razvoja, linija "aurus" je stvorena ne samo za ovakve posebne limuzine, već ima mogućnost masovne proizvodnje pouzdanih automobila.

U saopštenju se navodi da je ovaj projekat uključio mnoge vidove ruske industrije kako bi se stvorio brend koji može da parira globalnim igračima, poput Mercedesa, Bentlija, Linkolna i drugih.  

Sama platforma, na kojoj je napravljen "aurus senat", je modularna i omogućava brzu i laku promenu međuosovinskog rastojanja, dužinu, tip motora, pa čak i tipa vozila.  

Tokom realizacije projekta razvijena je i linija snažnih V8 i V12 motora, koji rade zajedno sa električnim pogonom. Svi automobili ove linije, prvi put u istoriji ruske automobilske industrije, su hibridni.  

Autor: Tanjug

Tvin turbo V8 motor, koji je nalazi u predsedničkoj limuzini, ima zapreminu od 4,4 litra i razvija, zajedno za elektromotorom, 600 konjskih snaga. Ovaj model ima oklop debljine 15 milimetara, kao i posebno izrađenu šasiju kako bi izdržala, ne samo masu ojačane karoserije, već i eksploziju nagazne mine.  

Težina limuzinu iznosi 6,5 tona.  

Pored Putina, automobile iz serije Aurus trenutno koristi i ruski premijer Dmitrij Medvedev.  

U toku je rad na masovnoj proizvodnji mašina, koji će se proizvoditi u pogonima ruske automobilske kompanije "Solers", a godišnja proizvodnja iznosiće oko 5.000 ekskluzivnih automobila marke Aurus.  

Osim limuzine "senat", za sada je pokazan i miniven "arsenal", a ove godine se očekuje premijera SUV modela pod imenom "komendant".  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti