separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Kina uništava evropsku auto-industriju


Evropa i dalje ima neke od najboljih proizvođača automobila, ali trenutno gubi od Kine trku koja će definisati budućnost industrije.


Kina je trenutno vodeća sila u proizvodnji baterija za električna vozila (EV), a to je segment koji evropski lideri vide kao vitalni deo budućnosti industrije koja zapošljava nekoliko miliona ljudi na celom kontinentu. Zbog toga evropski proizvođači masivno sele proizvodnju u Kinu, što je ogroman rizik za "Stari kontinent" koji je dom giganata poput Volkswagena, BMW, Mercedes-Benza, Renaulta

Pravljenje EV u Kini ima smisla za kompanije jer je tamo i najveći broj kupaca, a na taj način izbegavaju visoke tarife za uvezena vozila. Njihovi proizvodni pogoni su bliži lancu nabavke baterija, koje koštaju oko 40% vrednosti električnog vozila. 

Oko dve trećine svetske proizvodnje litijum-jonskih baterija koje se najčešće koriste u automobilima je u Kini. Procenjuje se da Evropa ima samo 1% tržišta. 

Kina ima i tu prednost što je najveće svetsko tržište EV automobila, procenjuje se da oko polovine svetske prodaje EV je u Kini, zbog čega najveće svetske kompanije ulažu ogroman novac u pravo u Kinu.

Primera radi, Volkswagen je prošle godine najavio investicije od 12 milijardi dolara u električna vozila samo u Kini, a čak i američki gigant u ovom segmentu industrije Tesla pravi "gigafabriku" u Kini, gde planira proizvodnju 500.000 vozila godišnje. Poređenja radi, Teslina gigafabrika u SAD ima kapacitet od 100.000 jedinica godišnje. 

Čak i evropske kompanije koje se bave proizvodnjom baterija investiraju u Kinu, pre nego kod kuće. Holandska firma Lithium Werks već ima dve fabrike u Kini, a planira još jednu u blizini Šangaja vrednu 1,8 milijardi dolara. 

Ogromna fabrika će proizvoditi baterije za oko 160.000 automobila godišnje. Čelnik kompanije Kes Kolen je za CNN rekao da Lithium Werks ulaže u Kinu jer je infrastruktura bolja i lakše je dobiti dozvolu za izgradnju fabrike. 

"Kineska vlada ima dugoročnu viziju za industriju, Evropa to nema, sve traje mnogo dugo", rekao je Kolen.  

Evropska unija pokušava to da promeni, tako je Evropska komisija ove godine predstavila akcioni plan kojim bi trebalo da se ohrabre kompanije da ulažu više u tehnologiju baterija, nudeći više finansiranja.  

EK je upozorila da su evropske kompanije u opasnosti da izgube uticaj u lancu sabdevanja i ekoloških standarda ako se ne uključe u taj sektor.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti