AKTUELNO

Dušan Borković, najbolji srpski automobilista svih vremena, ponosno je doneo svetski podijum Srbiji na FIA TCR Svetskom prvenstvu u Marakešu.

U drugoj trci, Dušan je krenuo sa treće pozicije i svojom pametnom i izuzetno brzom vožnjom uspeo je da održi poziciju i popne se na svetsko postolje.

“Presrećan sam! Sjajan je osećaj naći se opet na FIA Svetskom postolju, a posebno na Uskršnji pravoslavni vikend. Čini mi se da me za Uskrs prati sreća jer sam i pre par godina godina doneo pobedu svojoj zemlji u Bahreinu takođe na svetskom takmičenju. Veliko hvala mom GOAT Rejsing timu i Hondi na neumornom radu, mojim partnerima, porodici i najboljim navijačima na svetu - uspeli smo!”, izjavio je naš as.

Foto: Foto/Martin Trenkler

Ovo je Dušanov drugi FIA Svetski podijum, čineći ga prvim Srbinom da ovo postigne. Ovog vikenda, Dušan se istakao kao najbrža fabrička Honda od tri fabričke Honde koje su se takmičile. Na kvalifikacijama, Dušan je postigao impresivan rezultat izjednačivši vreme sa visokopozicioniranim šampionom iz Argentine, koji se smatra jednim od najboljih trkača sveta. Dušanova sposobnost da se takmiči na ovom nivou potvrđuje njegovu izuzetnu vozačku veštinu, a sada već i mentalnu snagu i iskustvo koje je razvio u svojoj bogatoj karijeri.

Foto: Foto/Martin Trenkler

U prvoj trci, Borković je imao izvanredan start i pokazao je da je izuzetno brz i da poseduje svetski kalibar. Međutim, nakon što ga je domaći automobilista Sami Taofik udario, došlo je do oštećenja zadnjeg dela Dušanovog automobila. Oštećenje je bilo dovoljno veliko da onemogući bezbedan završetak prve trke na izuzetno opasnoj, uskoj uličnoj stazi u Marakešu, Africi. Timska odluka je bila da Borković sačuva automobil za drugu trku gde je Borković briljirao.

Foto: Foto/Martin Trenkler